POES pop-up winkels duiken op in Klokgebouw op Eindhoven Strijp-S

EINDHOVEN - "POES pop-up. Het is een afkorting, maar we werken hier met drie dames en die vonden de poes ook erg aaibaar. Daarom is het dit geworden", zegt een van de ondernemers Onder de welluidende naam POES pop-up werden maandagavond in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven vijf pop-up winkeltjes geopend. Een hip concept waarbij winkeltjes plotseling verschijnen en voor de consument vaak even plotseling verdwijnen.

Vintage laarzen en kleren, design meubels. Alles wat in de eerste vijf pop-up winkels op Strijp-S te koop is, valt onder de noemer überhip. En juist daarom past 'urban shopping', waarbij een bijzonder assortiment in verschillende winkeltjes in één ruimte wordt aangeboden, ook prima op Strijp-S.

Hip
Eén van de ondernemers: "We hebben veel plekken bekeken waar we konden beginnen. Maar Eindhoven, en dan vooral Strijp-S, is toch wel de creatieve plek van Nederland."
In één van de winkels, tussen blinkende sieraden en fleurige fluwelen jaren '70 laarzen, staat Silke. Haar winkeltje wordt afgescheiden van de andere winkels door een hangarachtige overkapping.

Zelf draagt ze hoge groene laarzen en een leren rokje. Het woord 'hip' spat ervan af. Net als het enthousiasme. "Het is heel leuk en spannend om bij de eerste vijf pop-up stores in het Klokgebouw te mogen horen."

Twintig shops
Binnen vijf maanden heeft Strijp-S twintig pop-up stores. En uiteraard allemaal met alles behalve een huis-tuin- en keukenassortiment.

print corrigeer
Publicatie: maandag 8 april 2013 - 22:55
Auteur: Marjanka Oerlemans