Moeder doodt zoontje (7) bij Safe Group in Roosendaal

ROOSENDAAL - Bij een vestiging van opvanghuis Safe Group in de Waterstraat in Roosendaal heeft een 42-jarige moeder zondagochtend haar 7-jarig zoontje om het leven gebracht. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen, maar dat mislukte.

De moeder is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend waarom ze haar zoontje om het leven bracht, zegt de politie. Volgens de politie heeft de moeder zelf 112 gebeld. Tegen 8 uur zondagochtend rukten de hulpdiensten uit. Maar voor de jongen kwam alle hulp te laat.

Directeur van de vestiging Jan de Werd was 'totaal verrast, verbijsterd en terneergeslagen' door het voorval. "Er was geen enkel signaal dat dit kon gebeuren. Ogenschijnlijk ging het goed", aldus de directeur.Er waren geen signalen dat ze iets ergs van plan was, zegt De Werd. 

Burgemeester Jacques Niederer laat weten 'geschokt' te zijn door de gebeurtenis. "Deze fatale daad raakt onze stad diep. Totaal onverwacht kon dit gebeuren, ondanks de goede opvang en geborgenheid van het opvanghuis."

Moeder woont in opvanghuis
De vrouw doodde haar zoontje bij een vestiging van de Safe Group in de Waterstraat in Roosendaal, Susan Rose. Er worden vrouwen opgevangen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld en van bedreiging, veelal door de partner. Het complex zit op het terrein van de kloostergemeenschap Charitas. De instelling is een begrip in de regio. In Breda zit de hoofdvestiging Valkenhorst.

De moeder woonde sinds 29 maart met haar zoontje in Roosendaal. Waarom ze daar was is niet bekend gemaakt. Het opvanghuis is een laatste tussenstap naar terugkeer in de maatschappij.

De hulpdiensten in Roosendaal rukten zondagochtend massaal uit. Er waren twee ambulances, vijf politiebusjes en een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter was ook geland, zo bevestigden buurtbewoners.

print corrigeer
Publicatie: zondag 21 april 2013 - 09:11
Auteur: Yoeri Nijs