MeteoConsult stelt verwachting bij: 'Zaterdag geen massale regenval in Nederland'

EINDHOVEN - Een flinke bak water. Dat was de weersvoorspelling van Meteo Consult voor aankomend weekend. En ja, er gaat regen vallen, maar de massale regenval blijft achterwege, zegt MeteoConsult.

Eerder hadden de weermannen en -vrouwen het nog over regeval van veertig tot zestig millimeter die op zaterdag zou vallen. Maar het blijkt toch nog niet nodig om de paraplu's en poncho's uit de kast te trekken, want Van der Spek houdt nog een slag om de arm. De berekeningen zijn vroeg gedaan en kunnen door verschillende oorzaken worden bijgesteld.

'Twee volle emmers'
Duidelijk is in ieder geval dat het aan het begin van het Pinksterweekend waarschijnlijk veel gaat regenen. Volgens MeteoConsult valt er rond de vijf millimeter regen. Weerbureau Weeronline.nl doet er een schepje bovenop en zegt dat er plaatselijk meer dan twintig millimeter kan vallen. Dat komt neer op zo'n twee volle emmers per vierkante meter.

Waar en wanneer precies de buien neerkomen, is nog moeilijk te voorspellen. Nederland ligt het komende weekend namelijk in een overgangsgebied tussen koude en warme lucht.

Vorig jaar zomers
Vorig jaar was het met Pinksteren in grote delen van het land juist zomers warm met temperaturen van boven de 25 graden. Op een paar lokale buien na bleef het droog.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 14 mei 2013 - 09:33
Auteur: Yoeri Nijs