Meisjes trappen in op ander meisje in Eindhoven. (Beeld: Dumpert) Meisjes trappen in op ander meisje in Eindhoven. (Beeld: Dumpert)

Schoppende tienermeisjes geschorst door school na zware mishandeling Eindhoven

EINDHOVEN - Het Christiaan Huygens College in Eindhoven heeft twee leerlingen van 14 en 15 geschorst. Dat bevestigt locatiedirecteur Debby Verhoeve tegenover Omroep Brabant zondag. De meisjes zouden woensdag een medeleerlinge (15) hebben mishandeld. De vechtpartij werd gefilmd.

Het slachtoffer liep een zware hersenschudding op. Ook heeft ze een dikke neus en een gekneusde enkel. Het is nog niet duidelijk wanneer ze terug naar school kan, vertelt directeur Verhoeve van de locatie Broodberglaan. "Ik heb haar pas gesproken. Het lijkt er op dat haar neus is gebroken." De leerlinge heeft aangifte gedaan.

Nog niet definitief van school
Verhoeve zegt erg geschrokken te zijn van het filmpje. "Het filmpje is uitermate schokkend. Het gaat hier om ontoelaatbaar gedrag. Ik heb daarom meteen het verzoek bij de algemeen directeur ingediend om de leerlingen te laten verwijderen."

De school beraadt zich nog over de definitieve straf. Algemeen directeur Martin van den Berg heeft maandag of dinsdag een gesprek met de ouders van de leerlingen. Afhankelijk van dat gesprek zal worden geoordeeld of de schoppende tienermeisjes mogen blijven of definitief van de school moeten. "Hun gedrag is niet goed te praten, maar ze staan nu zo in de schijnwerpers." Volgens de directeur moeten de meiden vanwege hun leeftijd de kans krijgen van hun fout te leren.

Wiet gestolen
De schokkende beelden van de mishandeling verschenen deze week op internet. Al snel bleek dat de meisjes leerlingen zijn van het Christiaan Huygens College in Eindhoven. De mishandeling zou vlakbij de school hebben plaatsgevonden onder schooltijd. In het filmpje is te horen dat de meisjes boos zijn, omdat het andere meisje wiet van hen gestolen zou hebben.

Printen
Corrigeren
Publicatie: zondag 26 mei 2013 - 15:06
Auteur: Yoeri Nijs

Reacties (44)


[Bericht is verwijderd door 'zuska']
28-05-2013 om 13:49 uur | zuska

26-05-2013 om 21:44 uur | banaantje
in onze tijd was er geen wiet, hadden wij ook niet nodig.
Onze ouders hadden elke dag tijd voor ons, en gaven ons normen en waarden mee.
28-05-2013 om 08:03 uur | snelle67rijder

een krantenwijk nemen? van de straat ermee. een voorbeeld stellen en afschrikwekkend laten zijn voor de andere jeugd.
flinke tijd achter slot en grendel ermee,
27-05-2013 om 18:18 uur | leeuwke

Is de school nu het OM geworden? Dit gaat om mishandeling dus het lijkt mij een taak voor justitie. Op grond van hun leeftijd krijgen ze dan een uitbrander of een taakstraf(je). Maar je kunt ze ook aansprakelijk stellen en daar heb je niemand voor nodig! Een schop, een klap, € 250,- en een gebroken neus € 500,- Laten die meiden maar een krantenwijk nemen om het slachtoffer te betalen voor de pijn en het onrecht, want ze hebben blijkbaar ook geld voor wiet. Kijk maar eens op pestbriefje.
27-05-2013 om 15:38 uur | pestbriefje

Is de school nu het OM geworden? Dit gaat om mishandeling dus het lijkt mij een taak voor justitie. Op grond van hun leeftijd krijgen ze dan een uitbrander of een taakstraf(je). Maar je kunt ze ook aansprakelijk stellen en daar heb je niemand voor nodig! Een schop, een klap, € 250,- en een gebroken neus € 500,- Laten die meiden maar een krantenwijk nemen om het slachtoffer te betalen voor de pijn en het onrecht, want ze hebben blijkbaar ook geld voor wiet. Kijk maar eens op pestbriefje.
27-05-2013 om 12:42 uur | pestbriefje

inderdaad, alle 3 goed straffen, van school sturen en naar een tuchtschool(3 verschillende)
[Bericht gewijzigd door 'leeuwke' op 27-05-2013 om 11:25]
27-05-2013 om 11:24 uur | leeuwke

Ik wist echt niet dat Nederland een overschot heeft aan pedagogen en opvoeders. Veel zinnigs en onzinnigs is hier geschreven. Nu zou ik wel iets willen horen of lezen van een professional. Dan kunnen we er allemaal nog iets van leren !
27-05-2013 om 08:29 uur | sbok1250

Eerlijk gezegd zie ik niets strafverminderends in het publiek gemaakt worden op inernet voor zover dat om een bestraffing gaat die door de school moet worden opgelegd. De enige die met dergelijke omstandigheden rekening zou moeten houden lijkt mij de strafrechter te zijn.
Dus schooldirecteur ga nu niet op de stoel van die strafrechter zitten en verwijder deze kinderen van de school simpelweg omdat de hele schoolpopulatie inmiddels weet om wie het gaat en om als school een duidelijk signaal af te geven.
26-05-2013 om 23:16 uur | unweit

OOhhh en zoals bij iedereen foto's gepubliceerd worden! Ikl zou van die 2 meiden ook wel een foto willen zien op internet dan wordt je pas gestraft...
26-05-2013 om 21:50 uur | loontje

Nou misschien moet iedereen niet oordelen, Niemand weet precies wat er gebeurd is en of het wel echt zo is! Maar ook al zou het zo zijn dan hoef je nog niet iemand zo te behandelen! Afschuwelijk om te zien... Ze denken tegenwoordig dat ze zomaar iemand in elkaar kunnen slaan en het had ook anders af kunnen lopen. IK zeg opsluiten, schorsen, een jaar huisarrest, EN een strafblad zodat ze voorlopig nergens meer aangenomen worden op een school of vereniging of wat dan ook... laat ZE het maar voelen stelletje achterlijke kinderen...
26-05-2013 om 21:47 uur | loontje

@snelle67rijder dat het in jouw/uw tijd normaal was om wiet op zak te hebben op school oke maar anno 2013 gaan pubermeisjes niet naar de directie om te zeggen dat hun wiet (of wat dan ook)is gestolen. Die lossen het vaak zelf wel op, zeker als ze niet veel hersencellen hebben zoals deze wijven.
als "het slachtoffer"inderdaad de wiet heeft gejat: tja boontje komt om zijn loontje, als is het wel een bijzonder rigoreus loontje dan. Die mag van mij ook geschorst worden hoor.
26-05-2013 om 21:44 uur | banaantje

hoi
val de meisjes niet aan, maar het beleid van onZe Nederlandse regering.
bedankt voor de drugs
26-05-2013 om 21:23 uur | liefjou

Neen pk 49. Geen totale politiestaat naar N.Koreaans model, maar een democratische staat, streng, radicaal maar vooral rechtvaardig. Niet alleen rechtvaardig voor de crimineel, maar vooral naar het slachtoffer. Nou zeg ik nergens dat die meisjes criminelen zijn, maar gewoon een stel hardhandige dames.
Nederland wordt steeds onveiliger
Teddy.
26-05-2013 om 21:16 uur | teddy

Geschorst? En wat doet het O.M.?
Teddy
26-05-2013 om 21:08 uur | teddy

hoi
val de meisjes niet aan, maar het beleid van onZe Nederlandse regering.
bedankt voor de drugs
26-05-2013 om 20:58 uur | liefjou

dus volgens veel reageerders moeten we naar een volledig gecontroleerde politiestaat waar vrijheid van de individu aan banden wordt gelegd en opvoedingskampen moeten komen, gebaseerd op het Noord-Koreaans model.Lijkt me niet een goede oplossing.De opvoeding is volledig de verantwoordelijkheid van de ouders en daar moet de schuld gezocht worden.Normen en waarden zijn tegenwoordig vieze woorden en verantwoordelijkheid voor je eigen daden is ver te zoeken bij veel kids.De scholen moeten opdraaien voor het gebrek aan opvoeding door de ouders en dat kan niet de bedoeling zijn.
26-05-2013 om 20:56 uur | pk49

hoi
val de meisjes niet aan, maar het beleid van onZe Nederlandse regering.
bedankt voor de drugs
26-05-2013 om 20:54 uur | liefjou

hoi
val de meisjes niet aan, maar het beleid van onZe Nederlandse regering.
bedankt voor de drugs
26-05-2013 om 20:50 uur | liefjou

Gewoon van school aftrappen, naar een opvoedingskamp op Amerikaanse wijze. Ook het slachtoffer dat wiet zou hebben gestolen en degene die filmde. Op scholen moet meer en beter gecontroleerd worden in tassen, locker kastjes en inde omgeving van de scholen om wiet handel tegen te gaan . Mobieltjes niet mee in de klas. Ouders moeten kinderen ook beter controleren wat hun kinderen uitspoken met hun gsm en op internet. Kinderen hebben en krijgen thuis en op de scholen teveel vrijheden. ook meer "blauw", agenten, op straat!
26-05-2013 om 18:51 uur | henk013

En hoe komen de kinderen aan drugs? hebben de ouders er geen controle op,kunnen ze niet ruiken? Zakgeld inhouden of de deur niet uit wil nog wel eens helpen hoor.Hoe dan ook,de ouders hebben de verantwoording voor dit ontspoorde kroost.En als ik hen was dan zou ik die maar gauw nemen voor ze helemaal aan de grond zitten.
26-05-2013 om 18:39 uur | star4u

inderdaad
van school af stampen en geen kans meer om te laten zien dat ze er spijt van hebben
ze zijn toch al bedorven
door de drugs en met jan en alleman seks te hebben
wat N helden zeg
met z"n tweeën 1 meisje inelkaar tappen
26-05-2013 om 17:31 uur | daisy1927

Vastzetten en van school sturen dit soort types verdienen het niet om vrij rond te lopen.Laat ze eerst maar afkicken op het gedrag wat ze vertonen...het is een schande ook voor de school!
26-05-2013 om 17:20 uur | jacoboss

Via dumpert vernam ik:het slachtoffer zou geld gestolen hebben waardoor een van de daders onterecht lang huisarrest kreeg en wiet gestolen hebben van de vader van een van hen.
Ook zou ze met de vriendjes van allebij sexueel gerommeld hebben
Tsja,waarom flippen die meisjes anders zo hard uit,ieder verhaal heeft altijd meerdere kanten.
Les voor slachtoffer:niet stelen of rommelen met de vriendjes van je vriendinnen.
" " daders:negeren is beter dan kopschoppen al zijn jullie terecht heel erg boos.
26-05-2013 om 17:16 uur | helder

Volgens de directeur moeten de meiden vanwege hun leeftijd de kans krijgen van hun fout te leren.
Hier valt niks te leren, er zijn al verschillende fimpjes te zien zijn geweest, op het internet.Ze wisten heel goed waar ze mee bezig waren. Met de ouders in gesprek gaan en n.a.v. van dit gesprek dan pas beslissen. Schoolbestuur waar zijn jullie mee bezig. Gewoon van de school afsturen, en zekers dat het meisje dat zo mishandeld is ook op die school zit. Ze horen gewoon in een gesloten instelling te zitten, en normen en waarde te leren. Als het nog niet te laat is.
En hopelijk lopen ze nu toch niet los rond?
Iedergeval als deze 2 mijn dochter zo in elkaar trapte, ik niet voor de gevolgen in stond. Dus flink straffen deze 2,
26-05-2013 om 16:35 uur | anita

wat een tuig zeg, vast zetten en opnieuw opvoeden, maar ik denk dat het te laat is voor die [Hou het netjes. De Redactie.].
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 26-05-2013 om 18:30]
26-05-2013 om 16:28 uur | wally

Even kijken of ik het snap... poseidon
En dan mogen de 'daders' hier niet iets tegen doen?
Dus men moet zich maar laten bestelen?
Vroeger noemden ze het gewoon 'ruzie', tegenwoordig 'mishandeling'.
Valt het in dit geval niet onder het tegenwoordig bekende 'inbrekersrisico'?
valt dit soort uitspattingen onder ruzie?
Kennelijk snap jij het inderdaad niet poseidon.
jij het noemt ruzie, ik kan je verzekeren dat dit vroeger niet gebeurde.
Ruzie bestond vroeger, (en ik kan het weten ben 70 jaar), uit wat trekken en duwen en hoogsten een klap in het gezicht en wat heen en weer gescheld.
Maar wat hier gebeurd is is inderdaad pure mishandeling.
Als je op school bestolen bent ga je in eerste instantie naar de directie en doe je aangifte, ben je buiten de school bestolen doe je aangifte bij de politie.
Eigen rechter spelen is nooit of te nimmer op welke wijze dan ook goed te praten.
26-05-2013 om 16:21 uur | snelle67rijder

Je kan hier lang en kort over praten... Verwijderen van school en vervolgen wegens mishandeling. En geen excuses over slechte jeugd e.d. Het wordt tijd voor een zero tolerance beleid. Die guppen weten gewoon dat ze dit kunnen maken nu omdat het toch allemaal wel met een sisser afloopt. Opsluiten dat tuig en niet te aardig voor zijn.
26-05-2013 om 16:14 uur | brother

@poseidon: zelf heb ik altijd het idee dat de ouders zélf verantwoordelijk zijn voor hun spruiten. En helemaal voor hun welzijn. Als ouders zijnde schijf je je kinders in op een school, waarvan je denkt het met het beleid eens te kunnen zijn wat betreft de opvoeding van je kind. Dus je blijft eindverantwoordelijke. Nu is er wel op elke school tegenwoordig kinderen te vinden met drugs. Het is maar net of jouw kind daar gevoelig voor is. Daarvoor dien je je kind voor te beschermen. Maar mishandeling op die manier als op het filmpje..nee, daar zou ik persoonlijk grote moeite mee hebben. En zou dan ook mijn maatregel treffen in deze. Zou niet willen dat mijn kinderen dit soort akkefieten "gewoon" zouden vinden.
26-05-2013 om 15:39 uur | narsis

Even kijken of ik het snap...
Kennelijk bezaten de 'daders' wiet. Waar is het toezicht van het schoolbestuur?
Enfin, laten we dat even in het midden (kom ik op terug).
Het 'slachtoffer' steelt kennelijk iets (in dit geval wiet, maar het blijft diefstal).
En dan mogen de 'daders' hier niet iets tegen doen?
Dus men moet zich maar laten bestelen?
Vroeger noemden ze het gewoon 'ruzie', tegenwoordig 'mishandeling'.
Valt het in dit geval niet onder het tegenwoordig bekende 'inbrekersrisico'?
Het 'slachtoffer' heeft kennelijk iets gestolen en daar zitten risico's aan.
Maar vervolgens worden de 'daders' hier geschorst en wordt het 'slachtoffer' zielig gevonden.
Bovendien hangt de daders 'verwijdering van de school' boven het hoofd?
Zodat het schoolbestuur kan verbloemen dat ze hun verantwoordelijkheid niet hebben genomen?
Kennelijk is er onvoldoende toezicht want ze staan kinderen gewoon toe om wiet te bezitten.
Vroeger ging het bij ons om knikkers, maar afgezien van 'wat' je bezit, niemand mag dat stelen, toch?
Het schoolbestuur kan echter zowel wiet als knikkers 'in bewaring' nemen als zij daar reden toe voelen.
Zij zijn toch het verlengstuk van de opvoeders, schoolbestuur heeft dan de verantwoordelijkheid over de kinderen.Zij kunnen dit echter kennelijk niet aan waardoor er in dit geval meerdere slachtoffers zijn. De dader is in dit geval het falende toezicht van het schoolbestuur.
Of snap ik het nu niet?
26-05-2013 om 14:58 uur | poseidon

26-05-2013 om 12:11 uur | poseidon
Bijna goed, op één puntje na, de daders beschuldigde haar van diefstal. Dus misschien helemaal geen beroepsrisico, maar toch gewoon slachtoffer, van twee doorgedraaide die hun ''pretpakket'' kwijt waren.
26-05-2013 om 14:07 uur | bergenaartje

Wat is dit erg om te zien, laat staan slachtoffer te zijn. Zal voor de ouders ook erg confronterend zijn om dit te zien lijkt mij zo.
Ja, wat moet je hier nog van zeggen. Ruzie over drugsbezit. Moet je dat wel willen als school zijnde. En ouders niet te vergeten. Voor de ouders een aardige klus om aan te pakken met beide handen voordat de dochters hélemaal ontsporen.
26-05-2013 om 13:47 uur | narsis

Normen en waarden zijn al lange tijd ver te zoeken bij veel mensen...Je kunt je daarbij afvragen waarom ze op die leeftijd überhaupt al met softdrugs bezig zijn...Die krijgen het 'goede voorbeeld' zeker van thuis.
[Bericht gewijzigd door 'soul' op 26-05-2013 om 13:19]
26-05-2013 om 13:15 uur | soul

Als waar is wat de twee jonge dames beweren ( wiet gestolen ) dan mag het slachtoffer ook wel van school verwijderd worden.
26-05-2013 om 13:14 uur | gaaykesveer

Dat er gefilmd is, is alleen maar goed. Zo is er bewijs. Zelfs al zou het slachtoffer wat dan ook gestolen hebben, dan is dat nog geen enkele reden om iemand zo te mishandelen. Laat de school c.q. de politie uitzoeken wat er werkelijk gebeurd is. Wellicht is er een passende straf voor zowel slachtoffer als daders. Wat er ook gebeurt, lichamelijk geweld is altijd verkeerd behalve als het dient als noodzakelijke verdediging tegen lichamelijk geweld van de ander.
26-05-2013 om 12:55 uur | bredasebrabander

En hoe zit het met de filmers?
26-05-2013 om 12:37 uur | ikke2e

Ik vind de persoon die gefilmt heeft net zo'n loser!
Staat te kijken te filmen maar doet er niks aan!
Allemaal straffen en goed ook!
[Bericht gewijzigd door 'pab' op 26-05-2013 om 12:37]
26-05-2013 om 12:35 uur | pab

dat is geen schelden leest U de voorgaande reacties dat is aanzetten tot geweld
26-05-2013 om 12:11 uur | altijdweerhommeles

Even kijken of ik het snap...
Kennelijk bezaten de 'daders' wiet. Waar is het toezicht van het schoolbestuur?
Enfin, laten we dat even in het midden (kom ik op terug).
Het 'slachtoffer' steelt kennelijk iets (in dit geval wiet, maar het blijft diefstal).
En dan mogen de 'daders' hier niet iets tegen doen?
Dus men moet zich maar laten bestelen?
Vroeger noemden ze het gewoon 'ruzie', tegenwoordig 'mishandeling'.
Valt het in dit geval niet onder het tegenwoordig bekende 'inbrekersrisico'?
Het 'slachtoffer' heeft kennelijk iets gestolen en daar zitten risico's aan.
Maar vervolgens worden de 'daders' hier geschorst en wordt het 'slachtoffer' zielig gevonden.
Bovendien hangt de daders 'verwijdering van de school' boven het hoofd?
Zodat het schoolbestuur kan verbloemen dat ze hun verantwoordelijkheid niet hebben genomen?
Kennelijk is er onvoldoende toezicht want ze staan kinderen gewoon toe om wiet te bezitten.
Vroeger ging het bij ons om knikkers, maar afgezien van 'wat' je bezit, niemand mag dat stelen, toch?
Het schoolbestuur kan echter zowel wiet als knikkers 'in bewaring' nemen als zij daar reden toe voelen.
Zij zijn toch het verlengstuk van de opvoeders, schoolbestuur heeft dan de verantwoordelijkheid over de kinderen.Zij kunnen dit echter kennelijk niet aan waardoor er in dit geval meerdere slachtoffers zijn. De dader is in dit geval het falende toezicht van het schoolbestuur.
Of snap ik het nu niet?
26-05-2013 om 12:11 uur | poseidon

[Niet schelden. De redactie]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 26-05-2013 om 12:07]
26-05-2013 om 11:51 uur | altijdweerhommeles

[Bericht is verwijderd door 'frankavdduin']
26-05-2013 om 11:31 uur | frankavdduin

[Hou het netjes en niet aanzetten tot geweld. De redactie]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 26-05-2013 om 12:16]
26-05-2013 om 11:17 uur | dewijze

Als ik die directeur was schorste ik deze kopschopperts definitief.
Blowen in de pauze,iemand verrot stampen met z'n tweeen.
Sterkte,ik las op Geen Stijl dat ze ook nog een gescheurde knieband heeft opgelopen door deze kansloze randgevallen.
[Hou het netjes. De redactie]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 26-05-2013 om 12:17]
26-05-2013 om 10:47 uur | helder

De schoppende pubers zullen zich thans heel diep schamen en met hen de directe omgeving van deze mishandelaarsters. Het zal hen nog lang heugen en het is voor de meisjes te hopen dat zij na een fikse straf ontvankelijk zijn voor een juiste begeleiding. Immers, eerst dan kan het nog iets worden met deze dames. Het is absoluut niet te hopen maar toch verwacht ik in de toekomst nog vaker over dit soort misplaatste incidenten te horen en te lezen. Er is te veel jeugd wat in deze roerige tijd van maatschappelijk onrust, egoisme, onverschilligheid en de ik mentaliteit totaal de weg kwijt zijn.
26-05-2013 om 10:36 uur | sbok1250

Volgens de directeur gaat om het meiden die vanwege hun leeftijd de kans moeten krijgen van hun fout te leren.
Die hebben al geleert: Eerst kijken of er gefilmd wordt.
26-05-2013 om 10:27 uur | bergenaartje

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.