250 uur werk aan koningscarnavalwagen voor niets, gemeente geeft geen toestemming

DEN BOSCH - Het harde werk dat de Bossche carnavalsvereniging De Krabkes in de carnavalswagen heeft gestoken, lijkt voor niets te zijn geweest. Voor het bezoek van het koningspaar op 12 juni was de club de wagen van afgelopen carnaval aan het verbouwen. Nu blijkt dat de gemeente niet wil dat het koningspaar op de wagen komt te staan.

Al eerder liet de vereniging de voorbereidingen zien aan Omroep Brabant. De gemeente reageerde na het zien van de reportage. "Dit is vorige week al van tafel gegooid. Ik heb de schets gezien, maar we hadden in de fase daarvoor al gezegd dat we dit niet wilden. We willen vooral Brabant laten zien en niet de Koning en de Koningin.", vertelt Jan de Wit van de gemeente Den Bosch.

Teleurstelling
Toch is de carnavalsvereniging iedere avond bezig geweest om de wagen op tijd af te krijgen. "Het is een race tegen de klok", liet voorzitter Ad van der Krabben weten. CV de Krabkes is teleurgesteld maar geeft toe met de gemeente over de plannen gesproken te hebben. Omdat er volgens hen nog geen definitieve beslissing was genomen en alles in korte tijd klaar moest zijn, waren ze alvast begonnen met bouwen.

Wat er nu precies met de carnavalswagen gaat gebeuren, is nog onduidelijk.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 28 mei 2013 - 12:37