Foto: Meesters Multi Media Foto: Meesters Multi Media

Bosschenaar (21) overleden na overdosis pillen

DEN BOSCH - Een 21-jarige man uit Den Bosch is zondagochtend overleden, waarschijnlijk na een overdosis pillen. De man was in zijn ouderlijk huis aan de Lagelandstraat met vier vrienden toen hij overleed. Het gaat om een vrouw (18) en drie jongens (15, 16 en 21).

De jongeren hadden zelf het alarmnummer 112 gebeld, zo liet de politie zondag weten. Er werden ook tientallen pillen gevonden.

Getuigen verhoord
De politie hield de vier aan voor verhoor. Zij mochten zondagavond weer naar huis. De 15-jarige jongen werd tijdens het verhoor onwel en moest naar het ziekenhuis.

Het is niet duidelijk om wat voor soort pillen het ging. Op het lichaam wordt sectie verricht.

Printen
Corrigeren
Publicatie: zondag 9 juni 2013 - 19:55
Auteur: Youssef Zerrouk

Reacties (25)


Beste William,
Ik schrok zo erg toen ik het hoorde, nog steeds is het onbegrijpelijk.
Ik hoor veel verhalen. niets lijkt op wat hier staat.
Er is helemaal niet duidelijk of je wel xtc op hebt en dat het allemaal een ongeluk zou zijn.
Mensen moeten niet zoveel speculeren.
Het is een geweldig jonk dat zijn hele leven door iedereen is afgewezen. Maar omdat hij dat zelf niet of nauwelijks door had bleef die terug komen. Hierdoor kreeg hij eindelijk respect en hoorde hij er bij maar op zijn eigen manier.
Hij heeft zijn hele leven lang op een jeugdcamping gestaan en deed alles voor iedereen.
Daar werd veel gebruik van gemaakt maar hij vond het geweldig!.
Als die weer een boodschap moest doorgeven of een nummer moest aanvragen. Hij de bal in het diepe (water) moest halen. Als hij weer voor de 100000 ste x moest vertellen over zijn droombaan met vliegtuigen en het leger en alles erop en eraan.
Het is en blijft een geweldig jonk dat door de hele camping gemist gaat worden.
En hou aub op met speculeren want alles wat hier staat is een verhaal dat in de krant is gepubliceerd en niet de feiten.
Het enigste feit is dat een geweldig jonk niet meer op deze wereld is.
Sterkte aan Patries en de familie
[Bericht gewijzigd door 'nlashleynl' op 11-06-2013 om 11:16]
11-06-2013 om 08:30 uur | nlashleynl

Autisme is wel degelijk een ziekte van en in de geest en kan - afhankelijk van de ernst - tot best ernstige incidenten leiden. Als iemand van 21 omgaat met kinderen van 15 en 16 wil dat op zichzelf al zeggen dat dit een bijzondere situatie is die wellicht eerder opgemerkt had dienen te worden.
Het gaat mij eenvoudigweg te ver om iedereen die gestorven is daarom automatisch helemaal schoon te wassen en al zijn minpunten maar gemakshalve te vergeten! Op die manier wordt er ook nooit een realistisch beeld van iemand geschapen en lijkt het steeds vaker alsof onze bevolking in hoge mate uit heiligen en absolute geweldenaren bestaat!
11-06-2013 om 00:17 uur | unweit

@ nina, het spijt me maar een argument van dat hij autisme heeft kan ik niet plaatsen. Mijn zoons hebben ook autisme en zij gebruiken ook geen drugs. Hoe kan het dat een autist aan zoveel pillen komt? Mijn zoon heeft zware medicatie die onder de opiumwet vallen, hier wordt in huis zorgvuldig omgegaan, hij mag ze niet in eigen beheer hebben, zelfs niet als hij 18 wordt. Ik wil hiermee niet de schuld bij de ouders leggen, zeer zeker niet. Ik denk dat deze ouders ook graag willen weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Autistisch of niet ik neem aan dat elke ouder tegenwoordig hun kinderen waarschuwen wat de gevolgen van drugs of alcohol kunnen zijn.
10-06-2013 om 20:58 uur | bianca1971

Lieve mensen, waarom speculeren of het slechte pillen waren of niet. En waarom reactie`s zoals "of ze niks geleerd hebben van het meisje van het weekend" toon wat respect richting de nabestaande.
Hebben jullie zelf geen leven, en alleen maar zitten te wachten op dit soort berichten zodat jullie weer ongezout jullie mening kan geven? (Als een oude dame komt te overlijden na een ongeval zet je toch ook niet neer van "Dom had ze beter moeten uitkijken")
Sterkte in deze moeilijke tijd voor de nabestaande
10-06-2013 om 15:15 uur | funtv

Het is weer heel typisch om te zien hoeveel mensen dit nieuwsbericht als argument zien om drugs zoals mdma verboden te houden :') Terwijl het verbod eerder de reden is dat dingen als dit gebeuren. mdma is geen rotzooi, pillen met iets anders dan mdma (maar met pmma of Mcpp) zijn rotzooi. Wanneer mdma legaal zou zijn, zou de markt gecontroleerd kunnen worden en zouden er geen foute (of veel te sterke) pillen meer in de omloop zijn. Evenals er geen methanol (de acuut dodelijke variant van alcohol) meer in omloop is omdat alcohol legaal is.
Wekelijks sterven of belanden mensen in het ziekenhuis door een overdosis alcohol, daar hoor je niks meer over omdat het niet meer nieuwswaardig is. Ik denk dat de meerderheid van de mensen die hier gereageerd heeft ook wel eens drinkt.
Het kan inderdaad ook dat deze man daadwerkelijk is overleden aan de stof mdma, maar dan moet hij er abnormaal veel van genomen hebben (toch zeker 3 of 4x de normale dosis) en dan ligt dit nog steeds niet aan de stof mdma maar aan de gebruiker. Iets wordt pas goed of slecht in de handen van de gebruiker. Duizenden mensen gebruiken wekelijks mdma zonder dat er iets fout gaat.
Fuck, dat we anno 2013 nog steeds niet volwassen en eerlijk kunnen doen over drugs.
[Bericht gewijzigd door 'omdatappel' op 10-06-2013 om 14:05]
10-06-2013 om 13:56 uur | omdatappel

@ domblondje, het is niet mijn vraag, maar het aanhalen van een veel gebruikte dooddoener.
10-06-2013 om 10:08 uur | bergenaartje

Sterkte voor ouders, overige familie en vrienden !
Sommige reacties slaan nergens op. Wat heeft minister Opstelten hier in vredesnaam mee te maken? Ook de ouders kun je niets verwijten, zij zullen heus wel voor dit soort spul gewaarschuwd hebben. Dat is ook het enige wat je thuis kunt doen. Maar zoals bekend experimenteren tieners graag. Voorlichten wordt ook vast wel gedaan. Dit werkt het beste op school tijdens verplichte uren, want anders zullen leerlingen hier zeker niet heen gaan. Het liefst ervaringsdeskundigen aan het woord laten die ook jong zijn. De voolichting moet dan vooral gaan over de veiligheid van de soorten en wat er mee mis kan zijn. En wat ik wel al hier zag staan: plaatsen waar de pillen e.d. getest kunnen worden. En verder uiteraard die kwekerijen en laboratoria van dat spul zoveel mogelijk ontmantelen. Zware straffen daarop, zodat het niet meer loont !
10-06-2013 om 09:58 uur | elsje

even voor de duidelijkheid het btreft niet een gewoone jongen van 21 jaar maar deze jongen had autisme dus oordeel niet gelijk van 21jaar en met jongens van 15 etc .
10-06-2013 om 08:50 uur | nina

@bergenaartje Rare vraag, iedereen is jong geweest, maar verder dan een lepel soda toen ik 4 was ben ik nooit gekomen. Als je 21 bent, ga je niet in gezelschap aan een haffel pillen ten onder.
10-06-2013 om 08:47 uur | domblondje

allereerst sterkte voor de ouders en familie, dit is een zéér harde klap.
Het klinkt nu misschien even cru, maar een jongen van 21 met vrienden van 15 en 16 en dan die rotzooi gebruiken, dit wil je als ouders niet in huis is mijn eerste reactie. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, als er ook nog tientallen pillen zijn gevonden?
Ik hoop dat mijn kinderen nooit aan die rotzooi gaan en heb ze hiervoor ook gewaarschuwd, niet alleen de gevaren, maar ook dat als ze hieraan beginnen, het niet gebeurt zolang ze onder mijn dak wonen.
De opmerking van "ben jij nooit jong geweest en heb jij nooit iets uitgeprobeerd"? slaat helemaal nergens op. Iets uitproberen is 1 keer een blowtje, of 1 pilletje. als er tientallen pillen liggen, en er overlijd iemand aan teveel pillen, is dit geen uitproberen meer. En ja ik ben ook jong geweest, ik heb het roken uitgeprobeerd en ben nu nog aan het roken, geeft al aan hoe moeilijk het weer is om van iets af te blijven. Maar drugs welk soort ooit ben ik van afgebleven. Is het zelfde met relletjes schoppen, komen ook van die zelfde opmerkingen, nee relletjes schoppen doe je om stoer te zijn met je maten, of omdat je bent opgegroeid met agressie o.i.d. want in je eentje een relletje schoppen in je mooie nette kleren zonder mutsen, doeken en capuchon heeft geen enkele zin.

[Bericht gewijzigd door 'bianca1971' op 10-06-2013 om 07:54]
10-06-2013 om 07:53 uur | bianca1971

Ben je zelf nooit jong geweest of, wacht maar tot jouw kinderen kleinkinderen zo oud zijn, one liners die het nog steeds goed doen, om kritiek te smoren. Of betere voorlichting, hoe of waar? Een groep die om te beginnen zelden naar het nieuws kijkt, en voorlichting of waarschuwingen ziet als: die oude gebakjes hebben ook weer wat te zeuren. Legaliseren zou de oplossing zijn, waarvan? Drank is ook legaal, dus een gecontroleerd product, toch worden de comazuipers steeds jonger, de uitwassen in het uitgaansleven steeds erger, en het aantal slachtoffers per jaar steeds groter. Ook van een legaal product is te veel, of overdosis fataal, alles bij elkaar genomen helpt er niet, en kan niets het voorkomen, behalve de gebruiker zelf. Voor deze ouders maakt het geen verschil meer, een paar pilletjes en zijn jonge leven is voorbij. En zoals @sbok al zegt hij zal de laatste niet zijn.
10-06-2013 om 07:06 uur | bergenaartje

En maar van alles uitproberen want dat is stoer,
maar je zult het als ouders maar weer thuis krijgen.
mensen blijf toch van die shitzooi af ,doe maar normaal dan doe je
al gek genoeg.
ouders sterkte
09-06-2013 om 20:44 uur | steenbokje
Wat een botte reactie. Ben je zelf nooit jong geweest? Ik hoop van harte dat mijn kinderen dit soort zooi nooit zullen proberen, maar daar heb je nooit een garantie op.
10-06-2013 om 00:32 uur | erwinwakkawakka

Door het te verbieden wordt niets opgelost. Daarmee blijven drugs nog steeds bestaan. Men kan zich beter richten op gedegen voorlichting die eenvoudig voor iedereen beschikbaar is. Zodat men weet hoe het met doseringen, effecten en eventuele bijkomende gevaren zit. Een eventuele gecontroleerde productie zou voor sommige middelen ook niet verkeerd zijn, maar dat lijkt me wat onwaarschijnlijk. Hoewel het wel de veiligheid van de eindgebruiker (die het toch wel gebruikt als die dat wil) zou vergroten.
10-06-2013 om 00:28 uur | dingus

Das klets, als je jong bent probeer je wel is wat, je bent jong naief.. Maar denk dat het probleem voort ligt waar die pillen gemaakt worden. Rotzooi wat ze er ingooien. Daar komen nu de slachtoffers van...
10-06-2013 om 00:15 uur | tinust

rust zacht william sterkte aan je ouders en zusjes
10-06-2013 om 00:09 uur | shya

@dabenik Wat heeft minister Opstelten hier mee te maken?
09-06-2013 om 23:17 uur | mrsdonut

Ze weten welk risico ze lopen, er is genoeg gewaarschuwd door kranten en tv, en dan nog weer dit, vorige week ook al eentje overleden, wat moet je nog doen dan? Minister Opstelten zit nog steeds te slapen want die weet dit geeneens Erg voor de nabestaande, veel sterkte.
09-06-2013 om 22:49 uur | dabenik

een bittere pil
09-06-2013 om 21:38 uur | doordraaier

En nog hebben ze niks geleerd na het overlijden van het meisje van afgelopen weekend
09-06-2013 om 21:33 uur | anita

chemische troep van tegenwoordig dit is echt erg voor de nabestaande
wordt het niet weer eens tijd dat er weer overal anoniem drugstesten kunnen laten doen
voor die het niet kunnen laten
09-06-2013 om 21:29 uur | openminded

Praktijk voorbeeld 300045433, ieder hert wat zich er toch weer aan waagt: eigen domme schuld.
09-06-2013 om 20:52 uur | moedeloos

En maar van alles uitproberen want dat is stoer,
maar je zult het als ouders maar weer thuis krijgen.
mensen blijf toch van die shitzooi af ,doe maar normaal dan doe je
al gek genoeg.
ouders sterkte
09-06-2013 om 20:44 uur | steenbokje

Kan helemaal geen kwaad volgens links is allemaal soft drugs
09-06-2013 om 20:35 uur | tiswe

Gewoon van dat spul afblijven. Ik vrees vaker dit soort slechte berichten te lezen.
09-06-2013 om 20:20 uur | sbok1250

niet weer toch?
09-06-2013 om 20:07 uur | mozus

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.