Programma koningsbezoek Roosendaal: ode aan de 'Trommelaeren van Roesendaele'

ROOSENDAAL - Woensdag komen koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar Brabant. De eerste Brabantse plaats die ze bezoeken is Roosendaal. Het programma op de Markt begint om 14.30 uur. Het thema van het bezoek is 'Het ritme van Roosendaal, de cadans van de stad'.

Het koningspaar zal in Roosendaal meer te weten komen over de legendarische Roosendaalse drumfanfare 'Trommelaeren van Roesendaele'. Na de ontvangst door burgemeester Jacques Niederer worden de koning en koningin op de Markt op een grote muzikale voorstelling getrakteerd.

De historische drumfanfare vormt de rode draad van de voorstelling. Deze fanfare werd in 1953 opgericht en trad op in bijna elk land van West-Europa. Liefst twee keer werden ze wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours. Drummers van nu brengen een ode aan de fanfare die in de jaren zeventig ophield te bestaan.

Nog even zwaaien
Om kwart voor drie is het dringen voor het bordes voor een glimp van Willem-Alexander en Máxima. Daar zal het koningspaar verschijnen om te zwaaien naar het publiek. De burgemeester houdt nog een korte toespraak, gevolgd door een kort muzikaal einde.

Het bezoek aan Roosendaal is daarmee niet afgelopen. Er volgt namelijk nog een toer in een open koets naar het station. Deze gaat via de Bloemenmarkt, Molenstraat, Burgemeester Prinsensingel, Brugstraat en Spoorstraat. Zorg voor een goed plekje en hou de camera's in de aanslag, want het koningspaar is dan van dichtbij te zien. Vergeet ze niet uit te zwaaien, want het paar vertrekt met de koninklijke trein naar Oisterwijk.

Volg het live
Omroep Brabant volgt het koningsbezoek op de voet, dus blijf op de hoogte via onze apps, internet, tv of radio. Kijk hier voor meer informatie.

print corrigeer
Publicatie: maandag 10 juni 2013 - 19:11
Auteur: Marjolein Bax