Social Label: houtwerkplaats Amarant maakt meubels ontworpen door Piet Hein Eek

TILBURG - De Eindhovense ontwerper Piet Hein Eek heeft een aantal meubels ontworpen voor Woodworks in Tilburg. Woodworks is een houtwerkplaats van Amarant. Er werken dus mensen met een verstandelijke beperking.

De meubels van Eek die in Tilburg worden gemaakt, zijn de eerste producten van 'Social Label', een Brabants initiatief dat bijzondere werkplaatsen verenigt met kunstenaars en ontwerpers.

Woensdag begint Social Label officieel met een klein feestje in Woodworks. Dan gaat ook de website van start waarop mensen de bijzondere producten kunnen kopen.

Ambities
De ambities van 'Social Label' zijn hoog. Volgens Simone Kramer, één van de initiatiefnemers, gaat het erom de werkers in de werkplaatsen en kunstenaars samen mooie producten te laten verzinnen die aantrekkelijk zijn voor het publiek en die ook leuk zijn om te maken.

Geert van Kempen van Amarant zegt daarover: "Mensen werken hier vrijwillig. Dat we bijzondere producten hebben waar mensen enthousiast mee aan de slag willen, dat is belangrijk voor ons".

Nog verder groeien
De meubels van Eek worden (ook voor Social Label) ook gemaakt bij de Amarant-werkplaats 'Job Done' in Breda. De werkplaats Artenzo (Tilburg) werkt met kunstenaar Roderick Vos aan een serie vazen.

Het is een bescheiden begin waarin zorgorganisaties en kunstenaars onderzoeken wat de markt voor mogelijkheden biedt. Wat de initiatiefnemers betreft, gaat 'Social Label'  nog verder groeien. Werkplaatsen die belangstelling hebben, kunnen zich melden.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 25 juni 2013 - 18:47
Auteur: Peter Pim Windhorst