Dominees neutraal over mazelenvaccinatie Dominees neutraal over mazelenvaccinatie

Al meer dan honderd patiëntjes met mazelen in Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG - Al meer dan honderd kinderen in Wijk en Aalburg hebben de mazelen. Dat zegt huisarts Caroline Arnold-Bik van Huisartsen Wijk en Aalburg. De GGD West-Brabant komt met veel lagere cijfers.

Huisarts Caroline Arnold-Bik waarschuwt dat ook gezonde kinderen ernstige complicaties kunnen krijgen zoals long-, hersen- of oogontsteking. Ze raadt alle ouders aan om hun kind te laten vaccineren.

Jongetje in coma
Op dit moment ligt een jongetje met mazelen uit Wijk en Aalburg in het ziekenhuis. Volgens zijn buurvrouw ligt hij in coma en reageert hij niet op prikkels.

Dat de GGD West-Brabant veel lagere cijfers heeft, komt volgens een woordvoerster omdat alleen het aantal gevallen van mensen die een bloedtest hebben gedaan bekend zijn bij de GGD.

Dominee liet kinderen wel vaccineren
De dominees van de Gereformeerde en de Hervormde Kerk in Wijk en Aalburg zeggen dat ze geen adviezen geven over wel of niet vaccineren tegen de mazelen. Dominee Haverkamp van de Hervormde Kerk zegt dat hij zijn eigen kinderen wel heeft laten vaccineren.

Printen
Corrigeren
Publicatie: maandag 1 juli 2013 - 15:40
Auteur: Pieter Bremer

Reacties (46)


Wat een reacties allemaal... Treurig in de meeste gevallen!
Als het zou gaan om vele mensen besmet met het hiv-virus, in de meeste gevallen veelal door "eigen schuld" opgelopen, wordt er dan ook zo gediscussieerd als nu in dit geval met de mazelen?
En als het gaat over het betalen van de ziektekosten, dan moeten alle mensen met hiv deze zeker wel zelf betalen!
Stop er toch mee om zulke vervelende reacties te plaatsen aan het adres van mensen die er voor kiezen om niet te vaccineren!
05-07-2013 om 14:06 uur | navo

Gonzo dank je wel voor je respons , en jij begrijpt vast wat ik bedoel maar wil nooit iemand beledigen.
Natuurlijk zijn er mensen die niet uit geloofsovertuiging handelen maar hebben andere redenen die ik ook respecteer. Mij gaat het er in mijn laatste bericht om dat er gal gespuwd word op een wel heel nare manier en dat behoort niet.
Mensen met een geloof moeten ook respect hebben maar ook tonen aan een ander die er anders over denkt.
Nogmaals hoop ik dat er toch mensen zijn die na denken over enten of niet enten en hoop dat zij de juiste keuze maken waar zij zich mee kunnen verantwoorden naar hun mede mens.
04-07-2013 om 10:09 uur | kor

Kor, ik vind dat je deels gelijk hebt.
Ik word gewoon enorm boos als mensen "zomaar"de meute napraten en kreten gebruiken als: stom volk, achterlijk , zelf de zorgkosten laten betalen en gelijk uit de ouderlijke macht zetten.
Behalve de gelovigen zijn er nog veel meer mensen die hun kinderen niet of deels laten enten.
Kijk maar eens naar de gemeente Wassenaar. Daar is de vaccinatiegraad ook laag, terwijl daar weinig refo's wonen.
Nee, daar wonen artsen en hoog opgeleide mensen. Hier hoor ik alleen niets over in het nieuws.
nee, we trappen liever massaal tegen de refo's aan!
Ik vind het belangrijk dat iedereen goed nadenkt voordat ze hun kinderen zomaar laten vaccineren.
En of je dan uiteindelijk beslist om wel of niet, of deels te vaccineren, dan is dat prima, maar laat iedereen in zijn/ haar waarde en ga vaccineren zeker niet verplichten!
Voor mezelf ben ik tot de conclusie gekomen dat de media en het rivm ons selectief informatie verschaffen en dat de farmaceutische industrie een grote vinger in de pap heeft.
Daarom ben ik zelf informatie gaan verzamelen en heb besloten om mijn kinderen deels te laten vaccineren en niet volgens het reguliere programma (uitgesteld en geen cocktails).
Ondanks dat ik middenin de biblebelt woon, maak ik me geen enkele zorgen om de gezondheid van mijn kinderen, die niet gevaccineerd zijn tegen de mazelen.
Geen haar op mijn hoofd ook die er aan denkt om de vaccinatie nu alsnog te gaan halen (de oudste hier is 13 en we hebben er goed over gesproken).
Natuurlijk gaan er ook nu slachtoffertjes vallen aan de mazelen. Belangrijk echter om te weten dat die ook vallen dóór de vaccinaties of aan complicaties van een simpele griep.
De kritische vragen die Joris stelt zijn ook heel belangrijk. Wij krijgen via de media niet alle belangrijke informatie, dus kunnen we daar geen enkele conclusie uit trekken.
Vandaar nogmaals mijn motto: laat je geen angst aanjagen en ga zelf nadenken en onderzoeken, dan is de conclusie die je trekt voor jou goed.
03-07-2013 om 11:00 uur | gonzo

Wat jammer dat er toch nog mensen zijn die afschuwelijk taal uitkramen en soms niet eens wat te maken hebben met het onderwerp. Ik vind dat je jou mening best mag laten gelden maar doe dit op een respect volle manier en niet met beledigende teksten. Als we elkaar met respect behandelen ontstaat er een wat meer vriendelijke discussie over een onderwerp zoals deze. Mensen die geloven zijn bij lange na niet slecht en verdienen ook respect, evenals een persoon die niet of anders gelooft verdient respect.Als ik hier lees wat er allemaal word geschreven dan wijken we af van het onderwerp en dat is natuurlijk niet goed. Het is natuurlijk wel een onderwerp wat stof doet opwaaien en zijn er veel mensen die niet snappen waarom men van uit het geloof niet enten tegen ziekten.We accepteren dit bij lange na niet in onze maatschappij omdat er zo veel mogelijk aan gedaan word om dit te bestrijden, ik hoop ook dat de gelovigen hier over goed na gaan denken voor er doden te betreuren vallen onder de kinderen.
03-07-2013 om 08:23 uur | kor

Het feit dat vaccinaties in het basispakket zitten, wil niet zeggen dat ze "dus goed"zouden zijn.
Blijf vooral zelf goed nadenken, voordat je zomaar elke spuit in je kind laat jassen.
En voor het geval dat je je zorgen maakt over mijn kinderen: die zijn gevaccineerd tegen ziektes die écht kwaad kunnen, zoals polio, difterie, tetanus (overigens geeft deze vaccinatie, net als meerdere, geen levenslange immuniteit), maar zeker niet tegen kinkhoest, mazelen, rode hond (beetje overdreven voor jongens).
En nee, ik laat me niet bang maken door de media of het rivm, want die geven alleen selectieve, onvolledige informatie.Dat kun je "geloven"of niet.
03-07-2013 om 08:06 uur | gonzo

[Geen persoonlijke confrontaties met andere forumgebruikers uitlokken. De Redactie.]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 03-07-2013 om 01:49]
03-07-2013 om 00:51 uur | mark20

[Geen persoonlijke confrontaties met andere forumgebruikers uitlokken. De redactie.]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 03-07-2013 om 00:13]
02-07-2013 om 23:56 uur | gonzo

Gonzo, Jij snapt er echt niets van hé ! Vaccineren zit in het basispakket om de mensen in Nederland te beschermen. [Geen persoonlijke confrontaties met andere forumgebruikers uitlokken. De redactie.] moeten we extra kosten maken om deze ziekte in te dammen. Maar goed jij zal wel gelijk hebben in je hoofd. [Geen persoonlijke confrontaties met andere forumgebruikers uitlokken. De redactie.]
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 03-07-2013 om 00:13]
02-07-2013 om 23:21 uur | mark20

[Geen persoonlijke confrontaties met andere forumgebruikers uitlokken. De redactie.]
En jij vindt dat die mensen de zorgkosten dan maar zelf moeten betalen? Dan vind ik het wel zo fair dat mensen die wél willen vaccineren dat vaccin dan ook maar zelf moeten betalen. Mochten de kinderen evt. complicaties krijgen van de vaccinatie (en die zijn er veel hoor!), moeten de ouders die ook maar zelf betalen.
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 03-07-2013 om 00:13]
02-07-2013 om 22:29 uur | gonzo

Gonzo, wat heeft jouw wartaal te maken met dit onderwerp?
02-07-2013 om 22:10 uur | mark20

één van de weinigen die hier een zinnig commentaar neerzet is Joris. Ga idd eerst eens lezen wat hij schrijft, in plaats van zomaar wat te brallen!
denk zelf eens na ipv zomaar na te praten wat de media/ rivm ons voorschotelt!
[Geen persoonlijke confrontaties met andere forumgebruikers uitlokken. De redactie].
[Bericht gewijzigd door 'redactie' op 03-07-2013 om 00:02]
02-07-2013 om 21:55 uur | gonzo

Wanneer ik de comments zo eens lees, vraag ik mij één ding af.
Mogen zwartekousen eigenlijk wel internetten van hun imaginaire godje?
02-07-2013 om 15:04 uur | reimer

beste Tinie 50.Jou opvatting over het geloof vind ik diep triest(met alle respect)Jij stelt dat God jou gebeden verhoort maar aan de andere kant maakt het jou niet veel uit of jou kind een andermans kind ziekt maakt schande vind ik.
02-07-2013 om 13:56 uur | kor

tinie50 Het is toch heel duidelijk zeker...Lees je laatste berichtje nog eens rustig door dan weet je toch hoe stom je bent. Achterlijk zelfs.
02-07-2013 om 09:08 uur | mark20

Het jongentje is trouwens weer uit coma.
Maakt het zeer goed.
Is door de Heere gespaard gebleven.
En letten jullie een beetje op je woorden vooral mark20 ik noem jullie toch ook geen stomvolk!
En al zouden wij de kosten zelf moeten betalen dan komt dat echt wel goed.
Ik ken iemand die moest 8 ton betalen en dat geld is er gekomen hoor!
02-07-2013 om 08:58 uur | tinie50

@burgermannetje
ze hebben alles auto;s tv waar op zondag n doek overheen gaat, hebben huisen waar je u tegen zegd, love de heren en naai de buurvrouw en dat geld niet voor allemaal?maar wel de meeste
zo hypocriet als ze zijn lopen ze zondags met hoedje op en liggen na de kerk onder aan de dijk
en dan vinden ze gek dat er jonge meisjes en jongens ouders worden de pil of ander voorbehoedmiddel mag ook niet geschenk van god,maar niet als je 15 of 16 bent dacht ik zo en wat betrefd inenten gewoon verplichten... verzekerd zijn de meeste niet je rekent toch op je mede mens,deze kinderen vragen hier niet om en idd ziektes kunnen zeer besmettelijk zijn dus dragen ook over aan anderen nou als er n god is zou ie dat toch niet willen en ieder mag geloven wat ze willen maar dit spoort niet met alle respect voor alle gelovigen
02-07-2013 om 07:53 uur | diesel100

als jullie nu een met z.n allen ergens een terrasje nemen dan kan je naar hartenlust de schoen door schuiven tot dat hij gepast word door iemand, met de vinger wijzen heeft volgens mij geen enkele nut.
dan moet je al veel verder terug gaan in de tijd zij die hier hun mening uiteen zetten zijn vroeger ook groot gebracht door hun ouders en die weer door hun voorouders ga zo maar door het is nu 2013 ook ik heb zo mijn gedachten hier over,trouwens onze pastoor zij vroeger altijd ga heen en vermenigvuldig u hij zij alleen nooit hoeveel keer.
begrijp een ding het is al erg zat dat de kinderen hier de Duppen van zijn
02-07-2013 om 07:40 uur | vissertje1953

Hoe kun je als ouders zo gek zijn om je eigen kind te laten sterven (vermoorden)
IK vind dat wij als Nederlanders niet opgezadeld mogen worden met de ziekte kosten van deze mensen.
Laat die ouders zelf de rekening maar is betalen dan zullen ze wel anders piepen.
Deze mensen leven nog van in de tijd van voor Christus.
Schijnheilig voor in de kerk zitten en je kind ernstig letsel bezorgen of zelfs laten sterven.
Er is geen enkele God die dat wil !
02-07-2013 om 06:43 uur | ykgcuh6h7

het is 2013 alleen leven sommigen nog in 1955
02-07-2013 om 01:36 uur | salamandra

tinie50, Ik hoop dat je de rekening een keer thuis krijgt door zooooooooooooo stom te denken.
Dit heeft niets met geloof te maken dit is gewoon achterlijk !
Stom volk.
02-07-2013 om 01:15 uur | mark20

Het mag allemaal volgens de wet. Maar als je zo basic denkt dan zou je verwachten dat die mensen ook heel basic leven. Dus geen auto, tv, internet cabel tv of electrische fiets.
02-07-2013 om 00:57 uur | burgermannetje

Ik heb nog wat vragen over dit artikel, maar daar moet een gedegen journalist bij de omroep wel raad mee weten, uitgaande de methode van van hoor wederhoor, feiten etc.
.
.
Zijn de momenteel ernstig zieke kinderen ingeënt? Sinds wanneer?
Hoe oud zijn ze?
Hebben zij onderliggend lijden?
Heeft Omroep Brabant toegang tot deze toch wel essentiële informatie?
(U kunt zich misschien wel voorstellen dat ouders ongerust zijn)
.
Hoe lang duurt het voor een vaccin bewezen werkt? (heeft het zin al dat snelle inenten)?
Kan het immuunsysteem van een baby al die prikken aan en verwerken tot directe immuniteit?
.
Ook ivm ongeruste ouders: hebben jullie gezocht naar de statistieken over hoe vaak het voorkomt dat ingeënte kinderen besmet worden door niet ingeënte kinderen? Mensen worden boos op ouders van niet ingeënten. Misschien leven ze echt heel erg mee met die kindertjes, maar misschien vertrouwen ze het vaccin niet waarmee hun eigen kinderen zijn ingeënt.
.
Bovendien lees je ook wel eens dat niet ingeënten juist gezonder zijn: http:/www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/babys-van-gevaccineerde-moeders-slechter-af/
Hoe zit dat nu?
.
Vragen jullie ook bij het rivm naar de twee kanten van de zaak? het schijnt dat in de VS zijn in 3 jaar zo'n 15.000 mensen overleden binnen 60 dagen na vaccinatie. Dat zijn er in percentages heel weinig, dus geen paniek, maar het is toch ook niet niks.
http:/www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/onderzoekers-er-sterven-wel-degelijk-mensen-na-vaccinaties/
.
Gaan jullie ook ouders interviewen die hun kinderen om andere redenen dan godsdienstige niet vaccineren?
.
Vragen jullie mensen die vinden dat je ouders die om godsdienstige reden niet inenten moet opsluiten/kinderen afnemen/etc of ze hun eigen kinderen te allen tijde fietshelmpjes opzetten? Het is maar een voorbeeld van een ander risico. Maar het risico van hersenbeschadiging doordat een kind van een fiets valt is vele, vele malen groter. Moeten al deze mensen die hun kinderen geen fietshelm opzetten per direct hun kinderen afgenomen worden?
.
Doen jullie aan wederhoor in de zin dat je mensen die de gevaren van vaccins zien, ook aan het woord laat? Alles doorgespit op www.vaccinvrij.nl bijv.? Of www.nvkp.nl? Is wellicht interessant indien je uit bent op evenwichtige berichtgeving.
.
Discussiëren jullie over de grondwet artikel 11, waarin staat dat we recht hebben op zelfbeschikking over ons lichaam? Vinden voorstanders van straf bij niet inenten bijv. dat de grondwet moet worden genegeerd door de staat?

[Bericht gewijzigd door 'joris2' op 02-07-2013 om 00:55]
02-07-2013 om 00:52 uur | joris2

Tinie 50 en Elske: Ik zou geen probleem hebben met uw opvattingen (wat ik daar overigens ook zelf van vind) indien u en uw companen allemaal lekker op Texel zouden wonen, zodat er gaan gevaar hoeft te bestaan voor mensen die niet zulke opvattingen hebben.
Maar dat is nu eenmaal niet het geval en daardoor lopen ook andere mensen risico's, mensen die hier helemaal niet om gevraagd hebben bijvoorbeeld.
Overigens vraag ik me af of die jongen die nu wellicht in coma ligt daar ook specifiek om heeft gevraagd aan zijn ouders...! Eerlijk gezegd denk ik van niet en kan ik niet anders vaststellen dan dat u en uw companen er niet voor terugdeinzen om andere levens, notabene ook die van uw eigen vlees en bloed, maar die niet alleen, op te offeren aan uw opvattingen.
Voor mij staat dit 100% gelijk aan een dodelijke dicatuur ongeacht hoe u het wilt noemen, maar in mijn ogen bent u verantwoordelijk voor alle eventuele gevolgen en ik denk dat hier nu sprake is van zware kindermishandeling!
02-07-2013 om 00:50 uur | unweit

Ik vind ook dat de ouders van deze kinderen die niet zijn ingeënt zelf voor de kosten moeten opdraaien voor de gezondheidzorg.
02-07-2013 om 00:37 uur | mark20

@wimj. IN jouw verhaal, zit wel iets. Maar één kanttekening: Je zegt dat de kinderen die er aan overleden waren allemaal al ziek waren. Feit blijft, dat ze uiteindelijk wel door de gevolgen van de mazelen zijn overleden.
01-07-2013 om 23:37 uur | elsje

@ elske: ook als je met God gaat, mag je je kind laten inenten. Er staat nergens in de Bijbel dat dat niet mag. God heeft de medische wetenschap niet voor niets "gegeven" ! Je gaat toch ook naar een dokter als je ondanks bidden, toch ziek bent geworden ?
01-07-2013 om 23:35 uur | elsje

ik vind het bijna misdadig dat je kinderen ziek zou laten worden door ze niet in te laten inenten. deze mensen zouden eigelijk vervolgt moeten worden.
01-07-2013 om 23:33 uur | thesmartone

@ Tini50 : "Onze kinderen zijn niet ingeent, onze zoon heeft het gehad is door de Heere gespaard gebleven. wij hebben nog 2 kinderen als zei de mazelen krijgen wordt dat door de Heere bestuurd.
Dan bidden wij of de Heere hen wil sparen,
Dat doen we elke dag of de Heere ons allemaal weer veilig thuis brengen.
Daar kan geen vaccinatie tegen op.
En waarom zijn wij dan een gevaar voor een ander jullie hebben jullie kinderen toch ingeent!?
En wij zijn heel zuinig op onze kinderen d.m. v bidden of de Heere ze wil sparen.
Al die extra kosten dan komt dat ook wel goed dat wordt dan wel zo bestuurt!
01-07-2013 om 21:47 uur | tinie50"
Beste Tini: Gelukkig hoor, dat jullie zoon het overleefd heeft. Leer toch zelf eens rationeel te denken en laat je niets aanpraten ! Tegen zoveel domheid kan ik niet op ! Enne, kinderen krijgen die prik op een bepaalde leeftijd en kunnen evt. daarvoor al besmet worden !
01-07-2013 om 23:32 uur | elsje

Inenten van kinderen is geen garantie voor gezond leven. Sterker nog, de enorme toename van allergieën en allerlei andere narigheid komt naar alle waarschijnlijkheid mede door (bijwerkingen van de) vaccins. Daarover zijn voldoende wetenschappelijke publicaties voorhanden. Momenteel worden in de pers allerlei angstverhalen gepubliceerd over de mazelen. Daarbij wordt bijvoorbeeld verzwegen dat de drie kinderen die destijds aan mazelen overleden allemaal ernstig ziek waren. Gezonde kinderen kunnen enorm ziek worden van mazelen, maar als er géén koortsremmers worden gegeven en wél goede voeding (bijvoorbeeld rijk aan vitamine D, of supplementen) is het risico zeer beperkt. Laten we ons realiseren dat het leven altijd risico's heeft maar dat angst een zeer slechte raadgever is, behalve voor fabrikanten die rijk willen worden van vaccins.
01-07-2013 om 22:47 uur | wimj

Als gelovig mens, afkomstig uit het Land van Heusden en Altena, ben ik blij met alle vaccinaties. Net als 'tinie50' ben ik en mijn gezin afhankelijk van Gods zorg voor ons, waarmee ik niet zeg dat God ziekte op de levensweg van mensen brengt.
Maar mag ik, en wie zijn/haar kinderen wel heeft laten inenten, een veroordelende reactie uitspreken over hen die dit niet doen? Het is een klein deel van de gelovige bevolking in Nederland die hun kinderen niet laten inenten. Naast deze groep mensen zijn er ook mensen die vanuit een andere levensvisie motieven hebben om hun kinderen niet te laten inenten.
Graag roep ik op om te reageren vanuit respect voor elkaar. En niet één of andere impulsieve reactie roepen en hiermee hun gal spuiten over gelovigen van de biblebelt, mensen die hun weg met God willen gaan. Brand liever een kaarsje voor het kind dat in het ziekenhuis ligt en als je wilt en kunt: bid voor zijn leven en genezing!
01-07-2013 om 22:40 uur | elske

Het spijt me zeer maar je kinderen niet laten inenten staat bij mij gelijk aan kindermishandeling. En dan niet alleen van je eigen kinderen maar ook die van een ander.
01-07-2013 om 22:14 uur | violet

Dr Arnold -BIke moet ons vrij in laten of wij onze kinderen inenten of niet!
01-07-2013 om 21:48 uur | tinie50

Onze kinderen zijn niet ingeent, onze zoon heeft het gehad is door de Heere gespaard gebleven.
wij hebben nog 2 kinderen als zei de mazelen krijgen wordt dat door de Heere bestuurd.
Dan bidden wij of de Heere hen wil sparen,
Dat doen we elke dag of de Heere ons allemaal weer veilig thuis brengen.
Daar kan geen vaccinatie tegen op.
En waarom zijn wij dan een gevaar voor een ander jullie hebben jullie kinderen toch ingeent!?
En wij zijn heel zuinig op onze kinderen d.m. v bidden of de Heere ze wil sparen.
Al die extra kosten dan komt dat ook wel goed dat wordt dan wel zo bestuurt!
01-07-2013 om 21:47 uur | tinie50

[Bericht is verwijderd door 'tsja']
01-07-2013 om 21:43 uur | tsja

Zorgt geloof niet voor geweld dan is het wel ziektes...kut gelovigen ook altijd
01-07-2013 om 21:13 uur | moedeloos

geloof of geen geloof inenten alles wat wordt geboren.
Moet er toch niet aandenken dat mijn kind wordt aangestoken door
een niet ingeent kind ,die er overigs niks aan kan doen ,want dat ligt toch aan
de ouders,
En dan niet de schuld aan het geloof geven,want dat is onzin.
ben zelf streng gerefromeerd op gevoed maar mijn kinderen zijn gewoon
ingeent ,die keus maak jezelf en niet iemand die daar boven zou zijn ,wat ik betwijfel en nog steeds.
sterkte voor alle kindjes, en hopelijk dat de ouders nu een les hebben geleerd en gewoon gaan enten.
01-07-2013 om 20:45 uur | steenbokje

Moeten al die gelovigen Mattheus 25: 14-30 nog maar eens goed lezen. De gelijkenis van de talenten...
01-07-2013 om 20:10 uur | jackie63

Misschien moeten "gelovigen" het zo zien dat God de wetenschap van de vaccinaties ook heeft gegeven, net zoals de kennis van een dokter ! Want blijkbaar wordt het kindje wel behandeld in een ziekenhuis. Wat zullen de ouders nu spijt hebben... Hopelijk komt het weer helemaal goed met het kindje en gaan een heleboel ouders nu inzien wat ze aanrichten. !
01-07-2013 om 19:44 uur | elsje

@ Kor, respect! Ik zou hierbij echt willen, dat deze groep mensen er nog eens echt over na denkt om dit geloofs-standpunt te bezien. Je kind is een gods geschenk, daar zullen ongeveer alle gelovigen [ ongeacht de religie] het over eens zijn, bescherm het dan ook!
01-07-2013 om 19:24 uur | bommuntje

1. "volgens de buurvrouw" OB heeft weer lekker betrouwbare en objectieve bronnen.
2. als het gods wil is volgens al die ... (laten we het netjes houden) en de dominee laat zijn kinderen wel vaccineren, wat gaat er in de tussentijd mis dan in de communicatie?
3. ik denk niet dat god wil/toestaat wat ik ga doen als mijn kinderen besmet raken omdat een ander vertikt te enten (mijn kids zijn officieel nog te jong)
01-07-2013 om 19:02 uur | banaantje

Gelovigen kun je alles wijsmaken en dat geloven ze ook nog.
01-07-2013 om 18:47 uur | hans23

Naasten liefde is volgens mij ook dat je rekening met andere mensen moet houden ook al heb je een geloof.Het kan toch niet zijn dat je geloof het zo stelt dat je een ander in gevaar mag brengen op wat voor manier ook. Zelf heb ik ook een levensovertuiging maar die staat niet toe dat ik een ander een ziekte mag toebrengen. Wat voor soort mensen moet je dan zijn als dit allemaal op je geweten hebt als er een ander persoon overlijd aan de ziekte die jou kind op hem heeft overgebracht, dit kun je nooit vergeten en op je geweten hebben. Dit is en kan nooit Gods wil zijn volgens mijn weten staat er in de bijbel nergens dat jij je kind niet mag inenten tegen wat voor ziekte dan ook. Dit word door de mensen zelf bedacht en echt dit slaat kant nog wal. Ik heb respect voor elk persoon die wat gelooft en niet haatdragend tegen welke vorm van geloof maar hier moet een ieder gelovige goed over nadenken.
01-07-2013 om 17:52 uur | kor

Godsdienst verdwazing.
01-07-2013 om 17:04 uur | pierewaaier

Ik kan het niet begrijpen dat mensen, uit geloofsovertuiging,enten niet toestaan. Zij brengen hiermede de volksgezondheid in gevaar met alle risico's van dien.Dit is je reinste onzin om als tegenargument aan te halen dat je vertrouwen in god moet hebben. Wat een ellende allemaal met die godsdiensten.Gewoon enten en niet meer in spraakjes geloven, dat is pas geloof.Zal je kind maar worden met hersenvliesontsteking omdat een ander niet wil enten.
01-07-2013 om 16:32 uur | theo123

Wat er niet is kun je niet geven, ander verhaal wordt het als je het voor een waanidee afwijst.
01-07-2013 om 16:31 uur | bergenaartje

Zullen we ook niet vergeten dat alle kinderen die hier asiel krijgen ook niet ingeënt zijn!
01-07-2013 om 15:37 uur | bigmama1

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.