Zusjes Vajèn en Venna van den Bosch uit Oijen krijgen rol in musical Klaas Vaak

OIJEN - De zusjes Vajèn (15) en Venna (11) van den Bosch gaan samen de rol van kikkerprinses vertolken in de nieuwe Eftelingmusical Klaas Vaak. Dat maakte de Efteling dinsdag bekend.

Vajèn is onder meer bekend van de musicals Shrek en Droomvlucht en haar finaleplaats in The Voice Kids. Haar zusje Venna speelde eerder al in de musical Annie.

Samen een prinsessenrol
De twee zusjes wisselen samen de rol van kikkerprinses af. ''Dit is geweldig. Iedereen wil toch een prinses zijn?'', zegt Vajèn. ''Met van die mooie prinsessenkleren en schitterende haren. Dat lijkt me heel leuk'', vult Venna aan.

De liedjes voor de musical zijn nog niet bekend. Deze worden in augusutus verwacht. ''Ik kijk er nu al naar uit'', zegt Vajèn. ''Aan het eind van de zomer een maand lang keihard iedere dag oefenen om alle nummers er goed in te stampen. En dat mag ik dan ook nog samen met mijn zus doen.''

En ook haar zusje is blij. ''Eindelijk mag ik samen met mijn grote zus samen een rol vertolken. Dit is heel uniek en ik heb er al echt heel veel zin in'', zegt Venna.

Klaas Vaak
De musical gaat over Klaas Vaak, een man die iedereen mooie dromen bezorgt met zijn magische slaapzand dat hij over slapende kinderen strooit. Het wordt een musical met de grootste kindercast ooit. Twaalf kinderen hebben een vaste rol. Daarnaast spelen er nog 595 kinderen mee in kleinere rolletjes.

Eind september moeten de jonge musicalsterren voor het eerst het podium op. Vajèn heeft er al helemaal zin in om haar zusje te zien schitteren. ''Ik ga zoveel mogelijks shows van mijn zusje bekijken. Dat lijkt me geweldig.''

print corrigeer
Publicatie: maandag 8 juli 2013 - 22:46
Auteur: Ferenc Triki