The Tower heeft de publieksprijs gewonnen The Tower heeft de publieksprijs gewonnen

Attractie 'The Tower' wint publieksprijs Tilburgse kermis

TILBURG - The Tower is gekozen tot beste attractie van de Tilburgse kermis 2013. Dat heeft de gemeente Tilburg bekendgemaakt.

Bezoekers van de kermiswebsite konden op hun favoriete attractie stemmen. The Tower kwam als grote winnaar uit de bus. Het is een 35 meter hoge attractie die op de Heuvel staat.

Negen etages
The Tower bestaat uit negen verdiepingen, waar op elke etage iets anders is te beleven. Van 3D-lichteffecten bij binnenkomst en een spookhuis, tot een ruimte met vervormende spiegeleffecten en een spinnentunnel. De eigenaar kreeg uit handen van wethouder Joost Möller de bij de publieksprijs horende trofee.

Ook in andere categorieën zijn prijzen uitgedeeld. De Turbine op de Paleisring won de prijs voor grootvermaak en de Carrousel op het Stadhuisplein is verkozen tot beste kinderattractie. Er zijn ook prijzen uitgedeeld aan attractiehouders die het meest gastvrij zijn.

Superexploitanten
Deze superexploitantenprijs ging onder meer naar de eigenaar van de Soundmachine op het NS Plein en de Trampoline op het Stadhuisplein.

Onze kermisverslaggever Jordy Graat mocht donderdag ook even beleven hoe het nou is om te werken bij een attractie op de Tilburgse Kermis. Hij mocht zelfs even het omroephokje in en deed daar zijn uiterste best om de stemming erin te krijgen bij de bezoekers van de 'Powerrrrrrwaaaaave'!

Printen
Corrigeren
Publicatie: donderdag 25 juli 2013 - 20:27
Auteur: Mathijs Pennings

Reacties (2)


Wel jammer. De Tower een erg leuke atractie. Voor de kermis werdt er reclame voor gemaakt dat er een lift in zit zodat rolstoel gebruikers op het uitkijk terras kunnen komen. Dat klopt de lift is er inderdaad. Alleen om met een elektrische rolstoel op de atractie te komen is totaal onmogelijk ? Door de plaatsing van de Tower, ligt de oprij plaat, precies op een verhoogde midden berm van de heuvel ? Nog maals erg jammer. Volgens mij de eerste keer een atractie waar je met een rolstoel van de kermis hoogte kunt genieten, wordt de atractie zo geplaatst, dat het onmogelijk is.
26-07-2013 om 08:57 uur | piet

Moet eerlijk zeggen dat ik de skybar wel het hoogtepunt (letterlijk :p) van de kermis vind dit jaar. Maar de attractie zelf is niet meer dan een simulatie van een lsd trip volgens mij.
25-07-2013 om 23:13 uur | stephano

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.