Derde ongeluk door losliggende tegel in een week tijd, nu in Waalwijk

WAALWIJK - Nummer drie in een week tijd: een ongeluk op een fietspad door losliggende tegels. De vorige ongelukken, waarbij drie gewonden vielen, waren allebei in Breda. Vrijdagmiddag was het raak op het fietspad van de Burgemeester Smeelelaan in Waalwijk. Deze keer raakten twee meisjes gewond.

Ze zaten samen op de scooter en sloegen over de kop nadat ze gelanceerd werden door een tegel die omhoog kwam.

Brandwonden
De bestuurster van de scooter kreeg een nekkraag om en is op een wervelplank naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje dat achterop zat, kwam bij het ongeluk met haar voet tegen de hete uitlaat en liep brandwonden op.

De politie belde meteen de gemeente. Een ambtenaar liet een paar losliggende tegels verwijderen.

Problemen door droogte
Volgens de gemeente Breda komen tegels los te liggen door de druk van de boomwortels en de droogte. Normaal wordt via regulier onderhoud voorkomen dat dit tot problemen leidt, maar door het extreem warme weer van de afgelopen dagen is de bodem heel snel uitgedroogd.

Dat in Waalwijk hetzelfde probleem speelt, lijkt waarschijnlijk maar is niet bekend.

Losse stoeptegels in Eindhoven
Ook in Eindhoven wordt melding gemaakt van loszittende stoeptegels. Aan de Oudeboschebaan, op het fietspad vanaf de Gerretsonlaan tot aan de Tacituslaan, liggen de tegels zo los dat ze er soms uitspringen, meldt een omwonende aan Omroep Brabant.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 26 juli 2013 - 18:41
Auteur: Mathijs Pennings