Bakkerij Kouwenberg in Tilburg nauwelijks te bereiken door werkzaamheden: 'Nu loop ik klandizie mis'

TILBURG - Bakker Mark van Erp van de Tilburgse bakkerij Kouwenberg aan de Hoevenseweg zit met zijn handen in het haar. De gemeente is bezig met werkzaamheden in zijn straat en zijn zaak is amper te bereiken.

Het is één grote bouwput voor zijn deur. Onder meer de riolering moet vernieuwd worden. De gemeente kondigde de werkzaamheden zo'n tweeënhalve week voor de start aan per brief.

Bakker Mark was toen net op vakantie. "Als ik geweten had dat ze gingen bouwen, had ik de zaak wel later op slot gedaan, maar nu loop ik klandizie mis."

Klanten op één hand te tellen
En dat is te merken ook. Op woensdagmiddag is het aantal bezoekers van Bakkerij Kouwenberg op één hand te tellen. "Het kost me zo'n 2500 euro omzet. Dat is erg veel, want ik heb ook nog eens drie fulltimers in dienst."

De werkzaamheden staan gepland tot eind oktober. "Als het zolang duurt weet ik niet of ik het hoofd wel boven water kan houden," zegt de Bakker die de gemeente gebrekkige communicatie verwijt. 

Gemeente: 'Inderdaad niet handig'
De gemeente reageert koeltjes. "Het is inderdaad niet handig gepland, maar vakantie of niet, er moet wel gewerkt worden", aldus een voorlichter die toegeeft dat de communicatie wel wat eerder van de grond had kunnen komen.

Van Erp heeft inmiddels een verzoek bij de gemeente neergelegd voor een schadevergoeding. Die wordt bekeken door een onafhankelijk bureau en daarna zal het college een beslissing nemen.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 14 augustus 2013 - 21:46
Auteur: Koen Wijn