Sophie van Gestel uit Oostelbeers stopt voorlopig met beachvolleybal: 'Een moeilijke beslissing'

OOSTELBEERS - De 22-jarige Sophie van Gestel zal na dit seizoen voorlopig stoppen met beachvolleybal. Begin deze maand maakten de beachvolleybalster uit Oostelbeers en haar teamgenoot Madelein Meppelink bekend dat ze een maand rust zouden nemen, maar voor Van Gestel is dat niet lang genoeg geweest. "Dit is een moeilijke beslissing, maar ik moest deze maken."

Van Gestel heeft laten weten dat ze meer tijd nodig heeft om de batterij weer op te laden.

Beste van de wereld
Meppelink en Van Gestel behaalden in mei dit jaar hun grootste overwinning: ze werden eerste tijdens de Grand Slam in het Argentijnse Corrientes. Het was voor het eerst dat een Nederlands damesteam een Grand Slam won. Ze voerden in die periode ook de wereldranglijst aan, maar de laatste maand werden de resultaten minder.

Van Gestel en Meppelink werden afgelopen jaar negende op de Olympische Spelen in Londen en wonnen ook het Nederlands kampioenschap.

Terugkeer
Beach Team Holland en Meppelink hebben begrip voor de situatie. Van Gestel gaat met de staf van het team een plan maken om haar terugkeer later weer mogelijk te maken.

Meppelink vindt het jammer dat Van Gestel stopt, maar zit nog vol ambitie. "Natuurlijk is het ontzettend balen als je maatje voorlopig stopt. We begonnen eigenlijk net! Maar ik gun Sophie het allerbeste." Het duo sluit dit seizoen samen af bij de Grand Slam van São Paulo in Brazilië.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 31 augustus 2013 - 12:47
Auteur: Jolien van de Griendt