Speciale prikkelarme kermis in Beek en Donk voor kinderen met epilepsie

BEEK EN DONK - Zwieren, zwaaien en rondjes draaien. Maar dan een tikkeltje minder. In Beek en Donk is dit weekend namelijk een speciale kermis voor kinderen met een beperking, bijvoorbeeld epilepsie. Het initiatief voor de prikkelarme kermis komt van Jos Dijsselbloem uit het dorp. Hij heeft een kleinkind met autisme die daardoor niet zo vaak naar de kermis kan gaan.

Dijsselbloem vindt dat de kermis voor iedereen leuk en toegankelijk moet zijn. Het is voor de tweede keer dat de prikkelarme kermis in Beek en Donk is georganiseerd.

Prikkels en obstakels
Knipperende lampjes, harde muziek en de snelle bewegingen van sommige kermisattracties. Het zijn allemaal prikkels en obstakels die het voor sommige kinderen onmogelijk maakt om naar de kermis te gaan.

Het initiatief van Dijsselbloem wordt gesteund door de gemeente en kermisexploitanten. En dus draaien de kermisattracties zaterdag en zondag een tandje lager.

Lampjes knipperen niet
Tussen twaalf en twee 's middags zorgen de kermisexploitanten ervoor dat de lampjes niet knipperen, de volumeknop krijgt een flinke slinger terug en ook zullen de attracties niet op volle snelheid draaien.

De betrokkenheid van Dijsselbloem gaat zelfs zo ver dat hij via zijn eigen netwerk voor extra vrijwilligers op het kermisterrein heeft gezorgd. Die kunnen de kinderen en hun ouders op verzoek begeleiden. "De vrijwilligers zijn geïnstrueerd zodat de kermisbezoekers de juiste hulp kunnen verwachten."

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 7 september 2013 - 13:06
Auteur: Rob van den Broek