Breaking News: Kinderen onderkoeld bij wateractiviteit in Oosterplas in Den Bosch Lees verder Sluiten

Floris van Bommel komt met knalrode 'brandweersneaker': opbrengst voor Brandwondenstichting

MOERGESTEL - Ontwerper Floris van Bommel uit Moergestel komt met een opvallende schoen: de brandweersneaker. "Schroef vier wielen en een ladder op die sneakers en je ziet het verschil bijna niet meer tussen de schoenen en een echte brandweerwagen."

Van Bommel brengt met het project een ode aan de brandweerman. "We hebben in het verleden samengewerkt met bekende acteurs, bands en een aantal grote sporters. Allemaal unieke talenten die als helden aanbeden worden. Het dubbele daaraan is dat de echte helden van deze wereld, helden uit de keiharde dagelijkse realiteit, soms wat overschaduwd worden. Ik vind het mooi dat we met dit project juist hún een saluut kunnen brengen, de helden uit de brandweerwereld". 

Kekke schoen
Het resultaat is een kekke, knalrode schoen, compleet met brandweerlogo's. De blauw-witte strip op de zijkant van de schoen verwijst naar de strips op de zijkant van de bluswagens.

Schoenfabriek van Bommel schenkt de totale opbrengst van de brandweersneaker aan de Nederlandse Brandwondenstichting. De brandweersneaker is vanaf januari 2014 te koop. Hij kost 139 euro en is er voor zowel dames als heren.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 20 september 2013 - 19:20
Auteur: Karin Kamp