Boer zoekt computerfreak tijdens Dutch Design Week in Eindhoven

EINDHOVEN - Computerfreaks zouden zomaar achter hun beeldscherm een verfrissende kijk op het platteland kunnen hebben. Dat is de gedachte tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Tientallen ict'ers proberen vrijdag en zaterdag creatieve oplossingen voor de problemen van de boer te bedenken.

Je zult maar het verkeerde landbouwgif gebruiken waardoor je hele oogst ter waarde van drie ton in de vuilcontainer kan. Het gebeurt. Gewoon omdat het etiket niet precies genoeg gelezen is, of omdat regels zijn aangescherpt. Dit is zo'n probleem waarvoor de computerfreaks nu aan werken.

De oplossingen moet je vooral vinden in apps en websites. Een app waarbij je vooraf bijvoorbeeld je gif-etiket scant en die geeft dan code groen of rood. En als je dan zo'n app maakt, kun je gelijk je gifverbruik bijhouden en weet je of de voorraad nog voldoende is.

Omdat Nederland erg goed is in landbouw en ook in computerinformatie vinden en delen, zouden boer en ict-professionel een superduo kunnen vormen. Dat is althans de gedachte van de organisatie van deze tweedaagse denktank in Eindhoven.

Zaterdag worden alle oplossingen van de handige computerspecialisten gepresenteerd. De winnaar van het beste idee verdient alle eer. Stiekem hoopt de organisatie natuurlijk dat dit idee ook echt gebruikt gaat worden in de toekomst.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 25 oktober 2013 - 21:57
Auteur: Femke de Jong