Festival Reggae Sundance keert terug als driedaags evenement in Liempde

Publicatie: vrijdag 6 december 2013 - 11:22 | Auteur: Sandra Kagie

LIEMPDE - Festival Reggae Sundance keert volgend jaar terug als driedaags evenement. Het festival wordt voor het eerst georganiseerd in Liempde. Landgoed Velder is in augustus de nieuwe place to be voor reggaefans. Dat maakteorganisator Panic Productions vrijdag bekend.

Dit jaar werd Reggae Sundance na vier jaar afwezigheid nog gehouden op het E3-strand in Eersel. Het festival was wel kleiner dan voorgaande jaren. Het duurde een dag en er kwamen zesduizend bezoekers op af.

Na de editie in 2008 besloot de organisatie uit financiële overwegingen te stoppen met het festival. In dat jaar werd Reggae Sundance bezocht door zo'n vijftigduizend bezoekers.

'Leegte werd steeds meer voelbaar'
"Het bloed kruipt waar het niet gaan kan'', zei een van de initiatiefnemers eerder dit jaar over de terugkeer van het festival. "Er is eigenlijk geen groot landelijk reggaefestival meer. En die leegte werd steeds meer voelbaar.''

Artiesten later bekend
Reggae Sundance wordt volgend jaar gehouden  op 8, 9 en 10 augustus. Welke artiesten gaan optreden in Liempde, wordt later bekendgemaakt. Kaarten gaan op 1 januari in de verkoop.

Printen
Corrigeren