Finalisten van Brabantse Dorpen Derby presenteren ideeën in Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG - In een zinderend Fort St. Gertrudis in Geertruidenberg hebben zaterdag negen dorpen die deelnemen aan de derde Brabantse Dorpen Derby hun ideeën gepresenteerd. Elk team kreeg een cheque van 10.000 euro om een project verder uit te werken. Ook kreeg iedere groep een coach toegewezen.

De Brabantse Dorpen Derby is een wedstrijd van de provincie Noord-Brabant. Dit jaar is het thema 'Sport en Beweging'. Ruim tachtig dorpen leverden ideeën in om hun dorp leefbaarder te maken.

“Maar liefst 82 inzendingen ontving de jury", vertelt gedeputeerde Brigite van Haaften. “De meest prachtige ideeën kwamen langs. Samen met de vijf andere juryleden hebben we de beste ideeën gekozen."

Bekende sporters
Door middel van loting door presentatoren Rogier van Oosterhout en Betty van de Berg werden bekende sporters als coach aan een dorp gekoppeld. Ze werden direct door hun team in de armen gesloten. Zonder uitzondering liet elke sporter enthousiast weten er heel veel zin in te hebben.

De sporters die de komende maanden zullen meehelpen met een dorp, zijn Yuri van Gelder, Leontien van Moorsel, Imke Schellens-Bartels, Gianni Romme, Danielle van de Donk, Denis Bekers, Laura de Vaan, Thomas Kortbeek en Vera Vorstenbosch.

Volg Dorpen Derby bij Omroep Brabant
Omroep Brabant volgt de negen finalisten de komende maanden op de voet. Vanaf 30 maart is de derde Brabantse Dorpen Derby op tv en online te zien. Op zaterdag 7 juni is live de finale en wordt bekend wie met de hoofdprijs van 25.000 euro gaat lopen.

De finalisten en hun ideeën zijn:
1. Boekel - SportBoeVenwagen
2. Hoogeloon – Koning Kyrië avonturenpad
3. Hoogerheide – Wielerdorp op de Brabantse wal
4. Maaskantje – Speel- en beweegeiland van 0- 99 jaar
5. Mill - De Beweegtuin
6. Nieuw-Vossemeer – Trimbaan ‘Spelen in de natuur’
7. Sint Anthonis – De Laanlanding
8. Son – Meedoen (bijzondere kinderen)
9. Vierlingsbeek – Symphonica in Sporto

Evenementenwagen Wilbertoord
De vorige editie van de Brabantse Dorpen Derby werd gewonnen door Wilbertoord. In de finale kreeg het project ‘De Evenementenwagen’ de helft van de stemmen van het publiek.

Met 'De Evenementenwagen' wilde Wilbertoord bij evenementen in de buitenlucht voor eten en drinken kunnen zorgen en voor een toilet.

print corrigeer
Publicatie: zondag 15 december 2013 - 01:01
Auteur: Lout Donders