Dakar Rally 2014 - Rustdag: Verslaggevers bezoeken Brabanders in een stormachtig bivak

SALTA - Het is vaak een eerste doelstelling voor de deelnemers. Het halen van de rustdag is een morele overwinning op zichzelf. In Salta konden de deelnemers de eerste week evalueren en zich opladen voor de loodzware dagen die nog komen. De verslaggevers van Omroep Brabant waren er in een stormachtig bivak bij.

Donkere wolken pakten zich samen boven het bivak. De regen denderde naar beneden. Teams legden hun spullen droog en zetten de tenten steviger vast. Noodweer trok over Salta en bedreigt misschien zelfs etappe 7 vanwege de overvloedige regenval.

De rustdag kwam de deelnemers goed uit. Zeker voor de debutanten die er achter zijn gekomen hoe zwaar de rally eigenlijk is. Duizenden autosportfans bezochten het bivak om de Dakar Rally van dichtbij mee te maken.

Verslaggevers zijn er bij
Omroep Brabant was zaterdag in het bivak aanwezig voor gesprekken met de Brabanders in de rally. Verslaggevers Job van der Zon en Maarten Nuyts vroegen de Brabanders na hoe ze Dakar tot nu toe ervaren en wat ze nog verwachten ze voor de rest van de race.

Via het Omroep Brabant liveblog konden de volgers vragen stellen aan de deelnemers. Daarin maakten de fans thuis aan de deelnemers duidelijk dat Brabant ze volgt en steunt. Onze verslaggevers brachten zo het gevoel van hier, naar daar.


Je kunt de liveblog van de rustdag ook in groot scherm teruglezen.

Volg Dakar en de Brabanders op de voet via onze themapagina omroepbrabant.nl/dakar.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 17 december 2013 - 16:33
Auteur: Hessel Rippe