Eindhoven en Brabant scoren in lijst Financial Times

EINDHOVEN - Eindhoven heeft na Londen en Helsinki het beste investeringsklimaat van Europa. Dit blijkt uit de tweejaarlijkse ranglijst van FDi Intelligence. Dat is een onderdeel van zakenkrant Financial Times. De provincie Noord-Brabant werd verder door FDi Intelligence uitgeroepen tot regio met de beste investeringsstrategie van West-Europa.

Gedeputeerde Bert Pauli noemt de uitverkiezingen in het Financieele Dagblad 'een internationale erkenning dat de Brabantse samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden succesvol is'.

Ook burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven is trots op de 'topklassering in zo'n een bijzonder gezaghebbend onderzoek'. "Eindhoven heeft zich ontwikkeld tot een succesvol samenwerkend ecosysteem op het gebied van hightech en design, waar creativiteit en kennis elkaar vinden en versterken. Hier worden innovatieve oplossingen bedacht voor de uitdagingen waarmee de wereld de komende jaren te maken krijgt. Onze aanpak heeft de afgelopen jaren veel nieuw talent en ondernemerschap aangetrokken. Dat maakt ons zeer aantrekkelijk voor investeerders."

Prijzen
De ranglijsten van FDi Intelligence zijn gebaseerd op een onafhankelijke verzameling gegevens zoals economisch potentieel, onderwijs, beroepsbevolking, salarissen, prijzen en infrastructuur.

Bij de ranglijsten horen prijzen die op 12 maart in Cannes worden uitgereikt tijdens een groot vastgoedevenement.

print corrigeer
Publicatie: maandag 17 februari 2014 - 07:08
Auteur: Peter de Bekker