Omstreden VVD-raadslid Dennis Hoekstra legt werk tijdelijk neer

BERGEN OP ZOOM - Dennis Hoekstra, gemeenteraadslid van de VVD te Bergen op Zoom, trekt zich tijdelijk terug. Dat maakt de VVD Bergen op Zoom dinsdagavond bekend.

Hoekstra kwam maandag in opspraak omdat justitie onderzoek naar hem doet. Een 30-jarige stadsgenote heeft aangifte gedaan omdat Hoekstra haar zou stalken.

Nieuwe relatie
De vrouw stapte vorig jaar naar de politie. Volgens BN DeStem kon Hoekstra het niet verkroppen dat ze in mei 2010 een nieuwe relatie was aangegaan. Hij zou de vrouw en haar gezin sindsdien hebben bestookt met telefoontjes, sms'jes en e-mails.

Hoekstra is door de politie gehoord, heeft ook een verklaring afgelegd, maar wil niet inhoudelijk reageren. Tegen de krant zegt hij: "Ik begrijp dat ik als raadslid onder een vergrootglas lig, maar zolang dit dossier bij het OM in behandeling is, zeg ik niets".

'Werk niet kunnen uitoefenen'
Volgens zijn partij kan Hoekstra zijn werk op dit moment niet meer uitoefenen. Om die reden heeft hij besloten om zijn werkzaamheden neer te leggen.

Jan van Wijk, voorzitter van VVD Bergen op Zoom, zegt in een verklaring: "De VVD respecteert het besluit van Dennis Hoekstra, wacht de uitkomsten van het onderzoek door het Openbaar Ministerie af en kiest in de tussentijd voor rust in Bergen op Zoom."

'Vierkant achter Hoekstra'
Fractievoorzitter Gertjan Huismans zei dinsdagochtend nog vierkant achter Hoekstra te staan. "Die woorden zijn nog steeds van kracht", reageert hij dinsdagvond. "In de media is hij al opgehangen, maar wij wachten op wat het Openbaar Ministerie besluit. Dat lijk me de koninklijke weg."

Het is niet duidelijk voor hoe lang Hoekstra zijn werkzaamheden neerlegt.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 18 februari 2014 - 17:59
Auteur: Sid van der Linden