Computerzaak Paradigit gaat boekhandel Van Piere in Eindhoven ook digitaal op weg helpen

EINDHOVEN - Door de overname van boekhandel Polare Eindhoven door computerbedrijf Paradigit kan de winkel veel beter inspelen op nieuwe technische ontwikkelingen. Dat is de overtuiging van Polare bedrijfsleider Paul van Orsouw. Zaterdag hoopt Polare Eindhoven een doorstart te maken onder de oude naam Van Piere.

Paradigit en Van Piere zullen elkaar als bedrijf versterken is ook de overtuiging van oud-Philipsdirecteur Jan Post, die bij de overname betrokken is. Met Paradigit als eigenaar kan Van Piere veel beter inspelen op de toenemende vraag naar digitale boeken. 

Nieuwe app
Jan Post is razend enthousiast over Paradigit-directeur Arjen de Koning. Hij noemt hem een gedreven zakenman die precies weet wat hij wil.  Post is er van overtuigd dat de overname een succes wordt. Paradigit komt na de overname ook met een nieuwe app. Daarmee kunnen mensen met één druk op de knop boeken bestellen.

Levensvatbaar
Bedrijfsleider Paul van Orsouw  zegt dat de boekenwinkel zeker levensvatbaar is: "Anders zou ik niet aan dit avontuur beginnen." Volgens hem was er veel belangstelling om Polare in Eindhoven over te nemen en waren er meerdere kandidaten. Computerbedrijf Paradigit kwam toch nog als een verrassing.

Of er in de nieuwe Van Piere ook nog plaats is voor de tweedehands boeken van De Slegte is nog onduidelijk.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 7 maart 2014 - 14:48
Auteur: Rene van Hoof