Hond van vader valt dochters aan in Schijndel, bij 6-jarige wordt oor afgebeten

SCHIJNDEL - Twee zusjes zijn dinsdagmiddag in een huisje van een recreatiepark aan de Vijverweg in Schijndel aangevallen door de hond van hun vader. Een 6-jarig meisje werd in haar gezicht gebeten en raakte ernstig gewond. Haar 10-jarig zusje liep letsel aan een been op. De hond werd met twee andere honden van het gezin door de politie meegenomen. Op verzoek van de eigenaar heeft een dierenarts ze in laten slapen.

De hond, een Amerikaanse staffordshireterriër, zat opgesloten in een bench. Toen een van de slachtoffertjes het hok opende, viel de hond haar direct aan, vertelde een getuige tegen TV Schijndel.

De hond zou het 6-jarig meisje meerdere malen hebben aangevallen. De hond beet volgens een getuige bij haar een oor af. Verder beet het dier het kind over het hele lichaam.

Veel bloed
Volgens TV Schijndel is één van de twee kinderen er slecht aan toe. Het zou gaan om twee zusjes. Een politiewoordvoerder vertelt Omroep Brabant dat er veel bloed te zien was.

Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar een ambulance bracht de slachtoffertjes naar het ziekenhuis. De hond is meegenomen door de politie. Twee andere honden van hetzelfde ras van het gezin zijn ook meegenomen.

Laten inslapen
De eigenaar van de honden en vader van de kinderen was dusdanig overstuur dat hij zijn honden even niet bij zich kon hebben. De politie heeft later op de dag met de man overlegd over het lot van de honden. Hij heeft ze toen direct laten inslapen.

Wat er zich precies in het vakantiehuis heeft afgespeeld blijft onduidelijk. De politie neemt de zaak niet in onderzoek omdat het een privé-aangelegenheid is.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 15 april 2014 - 17:39
Auteur: Marrie Meeuwsen