11 acts die je dit jaar op Paaspop gezien moet hebben [VIDEO'S]

SCHIJNDEL - Ga je dit weekend naar Paaspop? Of ben je nog even aan het twijfelen of je zal gaan, dan kan Omroep Brabant de keuze wellicht voor je vergemakkelijken. Omroep Brabant speurde het programma voor je af en zette elf opvallende acts op een rijtje die je niet mag missen. Wat te denken van The Prodigy, Kaiser Chiefs, 2 Many DJ's en Brabantse toppers als Peter Pan Speedrock en Guus Meeuwis.

Check voor alles over Paaspop onze themapagina: omroepbrabant.nl/paaspop.

1. The Prodigy
De Britse dance-act The Prodigy is bekend van hits als Out of Space, Smack My Bitch Up, Breathe, Omen en Firestarter. Al twee decennia staat de electropunkgroep in de top van de ranglijsten. Hun muziek is te omschrijven als een combinatie tussen rock en electronic dance music (EDM). De Britten staan erom bekend dat ze live alles geven en ze zijn dé act die je dit weekend moet zien. 

Zaterdag / Apollo / 00:45 - 02:00 uur2. 2 Many DJ's
2 Many DJ's ontstond uit de band Soulwax, een groep van de Belgische broers Stephen en David Dewaele die een kleine twintig jaar geleden werd geformeerd. Aanvankelijk maakten de broers electrohouse en rock, maar zij bleken ook getalenteerde DJ's te zijn. De broers Dewaele weten op een geheel eigen manier muziek en beeld met elkaar te combineren. Een audiovisueel spektakel dat je moet ervaren.    

Zaterdag / Stardust By We Are Electric / 23:00 - 00:30 uur3. Kaiser Chiefs
De Kaiser Chiefs lopen inmiddels al weer bijna vijftien jaar mee in muziekland en hebben een indrukwekkend repertoire opgebouwd. Wat te denken van hits als Oh My God, I Predict A Riot, Everyday I Love You Less And Less, Modern Way, de klassieker Ruby, The Angry Mob en Never Miss A Beat. De indierockers uit Leeds sluiten de zondag af op het hoofdpodium en maken hier ongetwijfeld een groot feest van.

Zondag / Apollo / 23:30 - 00:45 uur4. Peter Pan Speedrock
Eindhovense rock-'n-roll van de bovenste plank. Peter Pan Speedrock laat zich eigenlijk niet omschrijven, maar wat wil je ook als de mascotte van je band Dikke Dennis (vooral bekend geworden van het SBS-programma Sterren Springen) is. Als je helemaal los wilt gaan in een moshpit, dan moet je hier gewoon bij zijn.

Zaterdag / Phoenix / 23:45 - 00:45 uur

    

5. The Boxer Rebellion
The Boxer Rebellion is een indie-rockbank die sinds de megahit Diamonds meer mainstream is dan ze zelf wellicht wensen. In 2001 werden ze opgericht in Londen. De band timmerde jarenlang aan de weg en stond onder meer in het voorprogramma van Lenny Kravitz en de Editors. Een band die heerlijke luistermuziek met gitaren maakt.

Zondag / Apollo / 19:30 - 20:30 uur6. Hans Teeuwen & The Painkillers
De Budelse grappenmaker Hans Teeuwen is een van de bekenste cabaretiers van Nederland, maar timmert ook aan de weg als zanger. Als fervent liefhebber van de jazz brengt hij deze nu ook zelf ten gehore met de band The Painkillers. Deze bestaat uit  topmuzikanten als Jesse van Ruller (gitaar), Benjamin Herman (saxofoon), Ruben Hein (piano), Kasper Kalf (bas) en drummer Joost Kroon.

Zaterdag / Theater / 16:30 - 17:30 uur7. Chef'Special
De voormalige huisband van De Wereld Draait Door heeft inmiddels al twee albums uitgebracht en is natuurlijk ook van de partij tijdens dit festivalseizoen. Hun muziek laat zich omschrijven als een combinatie van hiphop, reggae en funk aangevuld met gitaar. De grootste hit van de Haarlemse vriendengroep is Birds.

Vrijdag / Apollo / 21:00 - 22:00 uur8. Crystal Fighters
Crystal Fighters is een Spaans/Engelse band, die electro(pop)muziek maakt. De band is oorspronkelijk gevormd in Spanje in 2007, maar heeft zich daarna in Londen gevestigd. In Nederland brak de band door in 2011 met de zomerhit Plage. Op Paaspop zullen ze meer laten horen van hun nieuwe dj-set waar ze sinds kort ook mee optreden.

Zaterdag / Stardust By We Are Electric / 16:30 - 18:00 uur9. Miss Montreal
Sanne Hans is misschien wel de bekendste stotteraar van Nederland, maar zeker ook een van de bekendste zangeressen van ons land. Miss Montreal brak ooit door met een kaasreclame, tegenwoordig is haar stem iedere werkdag te horen in de themsong van Utopia. Bekende nummers van haar zijn I am Hunter, Wonderful Days en Hoe (samen met Nielson die zondag op Paaspop staat). Ook weet ze nummers van bekende internationale zangers meer dan goed te coveren.  

Vrijdag / Apollo / 17:00 - 18:00 uur10. Kraantje Pappie
Nederlandse rap van de bovenste plak. Kraantje Pappie is bekend van nummers als Waar Is Kraan? en Met Z'n Tweeën. De rapper uit Rotterdam-Zuid brak begin 2012 door bij het grote publiek met zijn debuutalbum Crane. Live weet hij meer dan een potje te breken en hopelijk maakt hij dit waar op eerste paasdag. 

Zondag / Stardust By We Are Electric / 13:30 - 14:30 uur11. Guus Meeuwis
Iedere Brabander zou hem eigenlijk eens gezien moeten hebben: Guus Meeuwis. In 1995 brak hij door met Het is een nacht, anno 2014 vult hij stadions met zijn Groots met een zachte G-concerten. Zijn grootste hit is Brabant, inmiddels uitgegroeid tot het officieuze volkslied van onze provincie en standaard op 1 in de Omroep Brabant Top 900. Guus sluit de vrijdag op Paaspop af op het mainstage.

Vrijdag / Apollo / 23:00 - 24:00 uur

print corrigeer
Publicatie: donderdag 17 april 2014 - 13:54
Auteur: Bert van Doorn