Bewakingsbeelden vermoedelijke dader mishandeling Jo Vlemmix (87) maandag in Bureau Brabant

EINDHOVEN - De politie beschikt over beelden waarop de vermoedelijke dader van de laffe mishandeling van Jo Vlemmix te zien is. De beelden worden maandag getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant. De 87-jarige Vlemmix werd op zondagochtend 16 maart zwaar mishandeld toen hij het graf van zijn vrouw wilde bezoeken.

De laffe dader valt de man op het kerkhof aan de Kloosterdreef in Eindhoven van achter aan en slaat hem tegen de grond. De overvaller pakt Vlemmix vervolgens bij zijn haren en slaat zijn hoofd tegen de straat. Daarna gaat hij er met 120 euro vandoor.

De bewakingsbeelden zijn volgens Peter Boots van Bureau Brabant niet gemaakt op de begraafplaats zelf. Waar dan wel wil hij voorafgaand aan de uitzending van maandag niet zeggen. Ook gaat Boots tot de uitzending niet in op wat er precies op de bewakingsbeelden te zien is.

Enorm veel steunbetuigingen
Vlemmix moet na de mishandeling aan zijn verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis. Het treurige verhaal roept in heel Nederland enorm veel reacties op. Heel het land lijkt achter hem te staan. Zo klikten tot nu toe al bijna vijftigduizend mensen op de like-knop van de Facebookpagina  ‘Steun Jo Vlemmix’.

Ook kwamen bij Omroep Brabant honderden kaarten en steunbetuigingen binnen nadat Vlemmix bij ons zijn verhaal deed.

Signalement dader
De politie is nog steeds op zoek naar de dader, maar heeft nog geen idee wie er achter de brute roofoverval zit. De dader is een man van ongeveer 25 jaar. Hij is 1,85 meter lang, getint en droeg een donkere muts met een wit merkteken, een donkere heupjas, een donkere broek en donkere schoenen met witte details.

Bureau Brabant wordt maandagavond om 18.15 uur door Omroep Brabant uitgezonden. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 25 april 2014 - 10:50
Auteur: Sandra Kagie