Twee doden gevonden in drugslab bij Carcleaning aan Nijverheidsstraat Uden

UDEN - Er zijn twee doden gevonden in een bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat in Uden. De identiteit van de slachtoffers is nog onbekend. Hulpdiensten zijn massaal aanwezig. De politie meldt dat het gaat om een 'middelgroot drugslab' in het pand van D.A.C. Carcleaning. In het gebouw zijn honderden liters chemicaliën voor de productie van drugs aangetroffen.

De omgeving is afgezet met zwarte doeken. In eerste instantie werd gemeld dat het om het bedrijf Mini Opslag ging, maar de vondst is gedaan bij D.A.C. Carcleaning. Dat bedrijf is onderdeel van een groter pand waarin meerdere bedrijven zijn gevestigd.

De doodsoorzaak is bij de politie nog niet bekend. Mogelijk hebben de mannen giftige stoffen ingeademd, maar de politie kan dit niet bevestigen. Later deze week moet er meer duidelijkheid komen. De twee personen zijn sowieso niet door brand of door een ontploffing omgekomen.Lugubere vondst
Een hoogwerker werd maandagmiddag ingezet. Het afvoeren van de enkele honderden liters aan chemicaliën zal nog de hele dag duren. Buiten het pand zijn er geen giftige stoffen aangetroffen.

De eigenaar van Mini Opslag deed de lugubere vondst nadat de eigenaar van D.A.C. Carcleaning zijn eigen pand niet meer in kon. Hij heeft het pand sinds enkele weken onderverhuurd.


Dode met masker
"Hij vroeg of we konden helpen zijn deur te openen. We hebben de deur opengeboord en zijn naar binnen gegaan", vertelt Mini Opslag-eigenaar Mark van Dijck. "De eigenaar vond aan de linkerkant van het pand jerrycans. Aan de rechterkant vond ik een dode persoon die met een gasmasker op tegen de muur aan lag."

"Er hing een penetrante geur in het pand. Toen we de persoon aantroffen, zijn we meteen naar buiten gegaan en hebben we 112 gebeld. Ik ben behoorlijk geschrokken."


Onderzoek duurt de hele dag
Volgens een politiewoordvoerder zijn de omliggende bedrijven uit voorzorg ontruimd. Er zouden ongeveer tien mensen werken. "Het onderzoek gaat waarschijnlijk nog de hele dag duren." De brandweer heeft metingen verricht. De resultaten hiervan zijn nog niet bekend.

Om het bedrijfspand ook van bovenaf te kunnen inspecteren, is een hoogwerker gebruikt. Een politiehelikopter cirkelde boven het industrieterrein om opnames te maken.

print corrigeer
Publicatie: maandag 28 april 2014 - 12:25
Auteur: Bart Elzendoorn | Sebastiaan Quekel