Opa Van Persie doet mee aan #persieing en blikt vooruit op wedstrijd: 'Die Australiërs zijn rakkers'

EINDHOVEN - Wim Ras uit Prinsenbeek, de 93-jarige opa van Robin van Persie, is verrukt van de prestaties van zijn kleinzoon tijdens het WK-duel tegen Spanje. De Twitter-trend #persieing is hem niet ontgaan. Sterker nog, hij is nog kras genoeg om zelf de beroemde pose aan te nemen. "Ik vond het een happy landing."

"Want een buiklanding, dat is niet altijd leuk, hè?" Ras vond de houding en voorbereiding van zijn kleinzoon tot de sprong ongelofelijk knap. "Ik heb vroeger geturnd en weet wat het is, maar die bewegingen zijn van tevoren gekozen. Robin had maar een fractie van een seconde nodig om de sprong tot stand te brengen."

'Prachtige prestatie'
"Om uit zo'n situatie de schitterend aangespeelde bal in die positie te krijgen en vervolgens te scoren, dat is een prachtige prestatie." De hype #persieing die er uit voortkwam stemt Robins opa ook tevreden. Hij is dan ook niet te beroerd zelf de landing van zijn kleinzoon op het tapijt na te doen.

LEES OOK: #Persieing bedacht door Tilburger, hype gaat de wereld over

Zelf is de 93-jarige Ras nog fit genoeg om zelf ook een #persieing te doen, midden in zijn huiskamer. "Het vallen ging wel maar het opstaan was wat moeilijker. Logisch, want is het niet een beweging die je alle dagen doet", zegt hij.

5-1, het is een score waar opa Ras niet van had durven dromen. "Ik had in m'n enthousiasme gezegd, 1-1 zou leuk zijn. Maar wie denkt er dan in godsnaam op dat moment aan een 5-1? Dat kan niet. Volgens mij is het ook helemaal niet waar en worden we met z'n allen in de boot genomen door de jongens."

'Australiërs zijn rakkers'
Droom of niet, woensdagavond moet het Nederlands elftal het opnieuw waar gaan maken tegen Australië. Winnen gaan we volgens Ras wel, maar het gebeurt niet zonder slag of stoot. "Australiërs, dat zijn natuurlijk rakkers. Dat zag je al bij die hockeywedstrijd van afgelopen weekend, waarbij Nederland zo fors verloor. Op het moment dat je denkt dat je er bent, dan ben je nog niet eens aan het begin."

"Die lui hebben een enorme conditie", vervolgt hij. "Dat volk is zo sterk, zeker ook in de sport." Het wordt volgens de opa van Robin van Persie een zware wedstrijd, maar we eindigen in glorie, waarbij ook zijn kleinzoon weer zal scoren. "Het wordt 3-0 voor Nederland, dat is mijn verwachting."

LEES OOK: Opa van Robin van Persie apetrots na wedstrijd tegen Spanje

print corrigeer
Publicatie: woensdag 18 juni 2014 - 11:02
Auteur: Karin Kamp