Sekswagen en ‘exploderend’ vliegtuig op open dag Bloemencorso Zundert: ‘Hadden veel uit te leggen'

ZUNDERT - Corsobuurtschap Molenstraat werd zondag bestookt met vragen op de open dag van bloemencorso in Zundert. De ontwerpers van het buurtschap wilden een praalwagen bouwen in de vorm van een exploderend vliegtuig. Dat plan ging na de ramp met vlucht MH17 van tafel. "We hadden heel wat uit te leggen", vertelt Nicol Goderij op de open dag.

Zondag gooiden alle twintig buurtschappen hun tenten open en kon de liefhebber een 'rondje corso' maken. Met de pikante sekswagen en het dubieuze vliegtuig is het ongetwijfeld één van de meest geruchtmakende edities aller tijden.

Vorige week domineerde het exploderende vliegtuig van Molenstraat het lokale nieuws in Zundert. Het toestel zou bestaan uit dahlia's en zou tijdens de stoet meerdere keren ontploffen. Daarbij zouden de vleugels en romp uiteen spatten. Dat idee gaat dus niet meer door.'Associeert niet meer met explosie'
Nu is het buurtschap bezig met een speelgoedvliegtuig. "We hebben besloten om er een soort bouwpakket van te maken, met allerlei losse onderdelen op de wagen", legt Goderij uit. "Gelukkig kostte het weinig moeite om van ontwerp te veranderen. En nu associeert het ook niet meer met een explosie."

Volgens de bezoekers van de open dag heeft het buurtschap voor een 'geniale oplossing' gekozen. "Ze stonden natuurlijk voor een groot dilemma", merkt een bezoeker op. "Maar ze hebben hiermee een keurig alternatief gevonden. De wagen is nu nog steeds corsowaardig."


Sekswagen 'moet kunnen'
Een andere bezoeker staat stil bij de pikante sekswagen die enkele maanden geleden voor ophef zorgde. De wagen, waarop een man en een vrouw gepassioneerd de liefde bedrijven, maakte veel los in Zundert.

Op de open dag zijn de reacties overwegend positief. "Ik vind het wel kunnen hoor. Ik begrijp de kritiek niet zo", vindt een vrouw. Het bloemencorso wordt op zondag 7 september in Zundert gehouden.

print corrigeer
Publicatie: zondag 3 augustus 2014 - 17:44
Auteur: Sebastiaan Quekel