Corsobouwers Schijf weten wie 'ongewenste bezoekers' op filmpje zijn: 'Het is een misverstand'

SCHIJF - Buurtschap Schijf weet wie de twee mannen zijn die zondag 7 september tijdens het Bloemencorso in Zundert een 'ongewenst bezoek' brachten aan hun bouwplaats en op bewakingsbeelden werden vastgelegd. De mannen meldden zich donderdag, nadat de corsobouwers het filmpje online hadden gezet. Ze zeggen niets te hebben gestolen en dat het om een misverstand gaat.

Volgens Gijs van de Sande van het buurtschap komen de mannen van het filmpje van de camping in Schijf. Ze zouden volgens eigen zeggen op weg zijn geweest naar het Bloemencorso in Zundert en op de Schijfsebaan naar kachelhout hebben gezocht. 'Plotseling' stonden ze in de bouwtent en werden ze op de bewakingscamera vastgelegd.

Omdat er uit de bouwtent spullen waren gestolen, dacht het buurtschap aanvankelijk dat de mannen op de bewakingsbeelden de mogelijke daders waren.

Filmpje met rondsnuffelaars veel gedeeld
In het filmpje was te zien hoe twee mannen de bouwtent binnenliepen en rondsnuffelden. Een van de mannen doorzocht een tas en keek in een kast. De beelden werden online gezet en meer dan 5500 keer gedeeld.

Het buurtschap gaat ervan uit dat de mannen op het filmpje de waarheid spreken. Wie de spullen uit de bouwtent dan wel heeft gestolen, is nog niet bekend. Het onderzoek gaat verder.

Diefstal bij ander buurtschap
Ook het buurtschap Tiggelaar werd tijdens het Bloemencorso bestolen. Van de bouwplaats in het Laarpark namen onbekenden drie lasapparaten en een aggregaat mee.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 19 september 2014 - 10:15
Auteur: Robert te Veele