Ouderen Politiek Actief bereikt overeenstemming over naam OPA door lokale partij

DEN BOSCH - De landelijke partij Ouderen Politiek Actief van Dick Schouw uit Den Bosch steunt een lokale partij in Alkmaar die dezelfde afkorting voert. Daarover was onenigheid ontstaan.

De twee partijen stonden afgelopen week voor de Raad van State over wie het recht heeft op de naam OPA. De raad doet begin deze week uitspraak. "Die uitspraak is alsnog van belang, want het gaat om het principe", zo vertelt voorzitter Schouw tegen het ANP.

'Zonde om in de wielen te rijden'
Tóch hebben de twee partijen de strijdbijl begraven, maakte Ouderen Politiek Actief zondag bekend. Schouw: "Uit gesprekken met de Onafhankelijke Partij Alkmaar is gebleken dat deze stadspartij zijn sporen heeft verdiend en dat zij een prima lokaal 50 Plus-beleid voert."

De partij van Schouw is dan ook niet van plan om met een eigen kieslijst mee te doen aan de verkiezingen in Alkmaar. Het is volgens hem namelijk 'zonde' om elkaar in de wielen te rijden. "We bepleiten immers hetzelfde, wanneer het gaat om ouderenbeleid."

Niet geregistreerd
De lokale Alkmaarse partij heeft de naam niet landelijk geregistreerd, zoals de landelijke partij. Die staat sinds een jaar ingeschreven bij de Kiesraad. De ouderenpartij OPA is een beweging waarbij bestaande politieke partijen zich ook kunnen aansluiten. OPA is opgericht door een aantal 50 Plus-leden, onder wie Schouw.

print corrigeer
Publicatie: zondag 21 september 2014 - 14:04
Auteur: Yoeri Nijs