Bossche stadskunstenaar Lucas de Man wil zijn grote ogen ook in andere Brabantse steden hangen

DEN BOSCH - Zo'n 2500 mensen hebben de afgelopen weken een kaartje gekocht voor een van de vijf metersgrote ogen die in Den Bosch aan grote gebouwen hangen. Met zo'n kaartje mag iemand ruim twintig minuten alleen in zo'n oog zitten waar zich dan een kleine voorstelling van beeld en geluid afspeelt.

De Bossche stadskunstenaar Lucas de Man van Het Zuidelijk Toneel is tevreden met het aantal verkochte kaartjes. Het zijn er in ieder geval meer dan waarvan hij in zijn begroting was uitgegaan.

Ook Eindhoven en Tilburg?
Ruim 2000 van de belangstellenden zijn volgens hem Bosschenaren. De rest komt uit andere steden. Omdat het kunstproject zoveel mensen uit de stad zelf trekt, is De Man nu in gesprek met Eindhoven en Tilburg om de vijf ogen daar ook een plaatsje te geven. De ogen zijn zo gebouwd dat ze makkelijk aan andere gebouwen gehangen kunnen worden.

Nog een week
De vijf ogen hangen nog tot en met 2 november in Den Bosch. Ze hangen aan Theater aan de Parade, het Jeroen Boschziekenhuis, de watertoren, het gebouw van SAP-Nederland en aan de oude veevoerfabriek De Heus.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 24 oktober 2014 - 14:44
Auteur: Peter Pim Windhorst