Eerste ontwerp corso Zundert 2015 al klaar: maker geheimzinnig over ontwerp

ZUNDERT - Van Gogh-kenner en ontwerper Harrie van den Broek heeft zijn ontwerp voor een corsowagen voor het Zunderts bloemcorso al klaar. In Zundert staat het corso volgend jaar volledig in het teken van Vincent van Gogh. In 2015 is 125 jaar geleden dat de schilder overleed in het Franse dorp Auvers sur Oise.

Nog heel even en dan gaat het internationale themajaar Van Gogh 2015 van start. Om inspiratie op te doen voor de corsowagens die dan allemaal in het teken zullen staan van de Zundertse schilder, gingen afgelopen weekend ontwerpers en bouwers naar het dorp waar Van Gogh de laatste twee maanden van zijn leven woonde.

Harrie is de snelste
Harrie van den Broek ging als liefhebber van Van Gogh (en ontwerper) uiteraard ook mee naar Frankrijk maar inspiratie opdoen voor een ontwerp was niet nodig."

Ze hebben al ergens vernomen dat ik er klaar mee ben en dat ik ook al een buurtschap heb. En wat dat allemaal gaat worden, dat volgen ze allemaal op de voet." Wat het ontwerp van Harrie is en hoe het eruitziet, dat wil hij nog niet bekend maken.

Wat kan wel en wat niet
Het merendeel van de Zundertse ontwerpers was tevreden over de inspiratiereis naar Auvers sur Oise. Desondanks was er maar weinig inspiratie opgedaan. Over één ding is iedereen het wel eens. De corsowagens die volgend jaar meerijden moeten niet een schilderij of de kop van Van Gogh nabouwen. "Dat is corso-onwaardig", zegt Ad Boemaars van het corsobestuur.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 11 november 2014 - 18:46
Auteur: Rob Bartol