Nol Roos (BVP) sluit wethouderschap Den Bosch niet uit, Geen paniek bij SP in Oss

DEN BOSCH - De Bossche Volkspartij gaf woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Den Bosch meteen haar visitekaartje af. De nieuwkomer verwierf gelijk drie zetels in de Bossche gemeenteraad.

“En dat was precies het aantal zetels waarop we hadden gerekend. Ik ben er blij mee”, vertelt Nol Roos daags na de verkiezingen. De lijsttrekker houdt zijn kaarten voor de onderhandelingen nog even tegen de borst. Roos: “Ik zie voor de BVP wel een rol in de coalitie weggelegd. Wethouder? Het is een optie.”

Commerciële televisiezender
Roos is eigenaar van de commerciële regionale televisiezender TV73. Hij is ook presentator bij de tv-zender. “En dat blijf ik doen. De BVP en TV73 staan los van elkaar.” Wel zegt Roos in het Omroep Brabant programma Onder Ons dat hij zal stoppen als presentator en directeur van TV73 als hij wethouder wordt. Al zal hij als eigenaar van de zender altijd een oogje in het zeil houden.

Deelname aan de coalitie betekent dat de BVP met andere partijen moet gaan samenwerken. De partij van Roos zette zich de afgelopen tijd flink af tegen de huidige coalitie. “Ik heb gisteren al een biertje gedronken met mijn PvdA-collega. Het voetjevrijen is begonnen.”

SP niet meer grootste partij in Oss
Sinds mensenheugenis is de SP de grootste partij in Oss. De partij werd woensdag echter voorbijgestreefd door de VDG. "Het is niet leuk, maar geen reden voor paniek. De SP in de stad de grootste en de VDG in de dorpen. Met het CDA als middenpartij moet er een stabiele coalitie ontstaan", vertelt SP-kopstuk Jules Iding.

Ehssane Gounou, lijsttrekker van de PvdA in Oss, zegt in Onder Ons dat haar partij last heeft gehad van de landelijke Partij van de Arbeid. Diederik Samsom is drie keer in Oss geweest om mee campagne te voeren. Gounou denkt achteraf dat dat misschien geen handige zet is geweest. Toch denkt ze er niet over om een nieuwe partij op te richten.

Lees ook: Gemeenteraadsverkiezingen: VDG grootste in Oss, D66 wint nipt in Den Bosch

print corrigeer
Publicatie: donderdag 20 november 2014 - 08:51
Auteur: Corné Verschuren