Rob de Nijs laat op album ‘Nieuwe ruimte’ veel verschillende stijlen horen

EINDHOVEN - Zanger Rob de Nijs kwam dinsdagmorgen langs bij Omroep Brabant om te praten over zijn album ‘Nieuwe ruimte’. Hij bracht ook live het nummer ‘Liefde voor altijd’ ten gehore onder begeleiding van bandleider en pianist Frank Jansen uit Roosendaal en accordeonist Christan Grotenbreg.

Van up-tempo nummers naar ballades over de liefde en ouder en wijzer worden. Blazers, strijkers en een bijna gospelachtige achtergrondzang zijn te horen op het album ‘Nieuwe ruimte’. In de studio bij Eefke Boelhouwers verklapte Rob de Nijs dat het album eerst eigenlijk ‘Bont en blauw’ heette. Bij nader inzien vonden ze het niet zo’n aantrekkelijke titel.

Duet met Paul Carrack
Jan Rot uit Ossendrecht schreef de tekst voor ‘Nieuwe ruimte’, wat dus ook de titel van het album werd. “Dat is echt positief. Het is een nummer met een jazzy feel en een beetje blues.” ‘Bont en blauw’ is een duet dat Rob opnam met Paul Carrack. Er staan ook Nederlandstalige bewerkingen op van nummers van onder meer Charles Aznavour, Jim Croce en John Lennon.

Komende zaterdag staat De Nijs in het Chassé Theater in Breda. Met de vaste begeleidingsband waar onder andere Frank Jansen uit Roosendaal, Han Wouters uit Oosterhout en Kees den Hoed uit Bergen op Zoom onderdeel van zijn.

Concert in Chassé Theater
Er worden veel nummers gespeeld van het album ‘Nieuwe ruimte’, maar ook klassiekers. “Malle Babbe zit er natuurlijk in en ook wat oudere, onbekendere liedjes. De première was afgelopen zondag en mensen vonden het prachtig. Ze waren helemaal onder de indruk.”

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 25 november 2014 - 11:41
Auteur: Niek de Vries