Bloemencorso banenmarkt Zundert niet heel druk, maar 'toch een succes'

ZUNDERT - Het bloemencorso in Zundert is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. En omdat die zich niet zomaaar in bosjes komen melden, was er dinsdagavond voor het eerst een corso-banenmarkt.

In het CultuurCentrum van Zundert presenteerden alle takken van de organisatie zich aan de potentiële nieuwe krachten.

Er wordt op allerlei terreinen mankracht gezocht. Decorontwerpers, contactpersonen voor de muziekkorpsen in de stoet, helpende handen voor het kindercorso, een coördinator voor de verkeersregelaars, een juridisch adviseur, helpende handen voor het opbouwen van de diverse tribunes en ga zo maar door.

'Een grote familie'
De stichting Bloemencorso Zundert wilde mensen graag laagdrempelig kennis laten maken met de organisatie. "Het corso is eigenlijk één grote familie. De twintig buurtschappen en de organisatie samen. We kennen heel veel mensen, maar we willen met de banenmarkt vooral mensen bereiken die we nog niet kennen", legt voorzitter van het corso René Renne uit.

Uiteindelijk bezochten zo'n veertig belangstellenden de banenmarkt. "We hadden best meer mensen willen hebben, maar voor een eerste keer is het toch een succes", meent Ad Boemaars die over de publiciteit van het corso gaat. "Bovendien hebben er zeker vijftien tot twintig mensen aangegeven echt iets te willen gaan doen voor het bloemencorso."

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 2 december 2014 - 23:31
Auteur: Marrie Meeuwsen