Op de vlucht voor het vuurwerk op de stiltecamping en in het hondenpension

LEENDE - Op camping Leenderbos in Leende is het woensdagavond tijdens de jaarwisseling stil, heel stil. En dat is ook de bedoeling, want alle gasten op de camping komen voor rust en stilte.

“Sommige bezoekers wonen in een stad en zijn de knallen van het vuurwerk helemaal beu. Daarnaast zijn er ook kampeerders die honden hebben. Voor die groepen is de stiltecamping een goed alternatief”, vertelt boswachter en beheerder Paul van Liempt.

Stilte voor 5 euro per nacht
Op de camping zijn grote kampeerplekken en voor vijf euro per nacht kopen de kampeerders stilte. Boswachter Paul van Liempt: “Misschien dat in de verte iets van het vuurwerk te horen is.”

Van Liempt brengt de jaarwisseling niet op de camping, maar thuis door: “Ik heet de campinggasten welkom en ga daarna naar huis. Vuurwerk steek ik niet meer af, die tijd heb ik gehad.”

Honden en vuurwerk
Het hondenpension in Tilburg zit vol met honden die bang zijn voor het vuurwerk. Eigenaar Joep Voogt heeft een aantal belangrijke tips. "Geef de honden geen versuffende medicatie, want dan loopt hij de hele dag als een zombie rond"

"Ook moet je een hond niet aanmelden voor een vuurwerktraining als hij doodsbang is voor vuurwerk, want dat werkt averechts. Je mag een hond best aanhalen en steun geven als hij bang is", zegt Voogt.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 31 december 2014 - 09:26
Auteur: Corné Verschuren