Ochtendspits Brabant in greep van monsterfiles op A27 en A2 door hagel, sneeuw en ongelukken

BREDA - Wilde je donderdagochtend met de auto richting Gorinchem of Utrecht, dan was je minstens een uur langer onderweg. Door hagel, sneeuw en ongelukken ontstonden in de ochtendspits lange files op de A27 tussen Breda en Gorinchem en de A2 tussen Den Bosch en knooppunt Everdingen.

Op de A27 stond het de hele ochtend vast. Tussen Breda en de Merwedebrug stond op het hoogtepunt 25 kilometer file. Automobilisten moesten rekening houden met meer dan anderhalf uur vertraging. Pas iets voor twaalf uur was de file op de A27 helemaal opgelost.

Anderhalf uur vertraging op A2
Op de A2 tussen Den Bosch en knooppunt Everdingen stond het verkeer ook vast. Op het hoogtepunt stond daar meer dan dertig kilometer file. Daar moesten automobilisten ook rekening houden met anderhalf uur vertraging.Hagel, gladheid, witte wegen
In heel Nederland stond er vroeg in de ochtend al meer dan tweehonderd kilometer file. Dat liep op tot 320 kilometer in de loop van de ochtend. Hagelbuien zorgden voor gladheid en kortstondig witte wegen. Daarnaast gebeurden er veel ongelukken.

Volgens de VID hielden automobilisten donderdag rekening met het aangekondigde winterweer. Mensen gingen vroeger op weg, waardoor de ochtendspits vroeg op gang kwam.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 29 januari 2015 - 06:59
Auteur: Hessel Rippe