Voorleesboek 'De Feyenoord Avonturen van Konijn, Aap en Buffel' komt uit... Oosterhout

OOSTERHOUT - Columnist en Feyenoord-supporter Eus Roovers uit Oosterhout heeft het boek 'De Feyenoord Avonturen van Konijn, Aap en Buffel' geschreven. Een voorleesboek voor kinderen. "Het boek is geschreven uit clubliefde. En ik hoop dat ik deze liefde kan doorgeven aan de kleintjes onder ons. Dat is toch de toekomst", zegt Roovers in het Omroep Brabant-programma 'Onder Ons'.

Een Brabander met een Feyenoord-hart. Eus Roovers kreeg de liefde voor de Rotterdamse club met de paplepel ingegoten. Op 15 december 1974 mocht hij met zijn vader voor het eerst mee naar Feyenoord.

Dat bezoek aan De Kuip was het begin van een liefde die nooit meer zou overgaan."Dat heeft mijn vader goed gedaan. Ik kreeg daardoor een onvoorwaardelijke liefde voor die club."

Overbrengen van passie
Het idee om een Feyenoord-boek te schrijven, spookte al een tijd door Eus zijn hoofd. Een boek waarin de onvoorwaardelijke passie voor het rood en wit van Feyenoord centraal zou staan. De Oosterhouter rook zijn kans toen hij las dat de voetbalclub een samenwerkingsverband met de bibliotheek had gesloten.

Het boek bestaat uit drie losse voorleesverhalen, die ieder zo'n vijf minuten duren om voor te lezen. De figuren konijn, aap en buffel in het boek zijn willekeurig gekozen. Al is Thomas Buffel wel een oud-speler van de club. De eerste reacties op het boek zijn prima.

'Mooi gekleurd'
Hij heeft het "uiteraard" ook aan zijn eigen kinderen voorgelezen. Een dochter van 5 en een zoon van bijna 3. "En die riepen: wauw, wat is dat mooi gekleurd..."

Roovers die ook voor het fanblad van de club schrijft, ziet het boek als een kroon op zijn werk. Voor andere Feyenoord-fans in Brabant: het boek is verkrijgbaar via de webshop van Feyenoord en in de fanshop in het stadion.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 3 februari 2015 - 18:16
Auteur: Manon van Bergen