Stormschade op veel plekken in Brabant: omgewaaide boom belandt op vier auto’s in Waalwijk

EINDHOVEN - Op verschillende plaatsen in Brabant moest de brandweer maandagavond in actie komen vanwege het stormachtige weer. Onder andere in Hank, Waalwijk, Erp, Oss, Boxmeer en Den Bosch waren bomen omgewaaid of was er andere stormschade

Zo moest de brandweer maandagavond in Hank in actie komen vanwege stormschade aan een pand in de Kerkstraat. De brandweer haalde daar isolatieplaten van het dak. Die vlogen door windstoten in het rond en zorgden zo voor gevaarlijke situaties.

Om de klus te klaren werd er ook een hoogwerker naar de onheilsplek geroepen. Die werd ingezet om de platen veilig van het dak te halen.  

Waalwijk
De brandweer van Waalwijk kreeg rond halfacht een melding van stormschade aan de Heulstraat. Daar was een flinke boom omgewaaid en op vier geparkeerde auto’s beland. Alle auto’s liepen flinke schade op. De brandweer is lange tijd bezig geweest om de boom van de auto’s af te krijgen.

Op de Beethovenlaan in Waalwijk lag een grote tak op het wegdek. De tak was door de harde wind afgebroken. De brandweer heeft de tak van het wegdek gehaald en in stukken gezaagd.

Andere plaatsen
In Den Bosch lijkt het eveneens ‘raak’: op de Barbaraplaats in Den Bosch zijn twee bomen met flink kabaal omgewaaid. Ook in Oss, Erp en Boxmeer moest de brandweer uitrukken vanwege omgewaaide bomen.

print corrigeer
Publicatie: maandag 2 maart 2015 - 20:24
Auteur: Ron Vorstermans