Internationale tattoo-artiesten bij Needle Art Breda: 'Ik wacht al een jaar op dit moment' [FOTO'S]

BREDA - Een anker, een roos of de woorden 'liefste moeder'. De tijd dat alleen schippers een tatoeage op hun spierbal hadden staan, is al lang voorbij. Tattoos zijn tijdloos, hip en gewild. Ruim 120 tattoo-artiesten uit de hele wereld maakten dit weekend hun opwachting bij de Needle Art Tattoo Convention in Breda. Veel bezoekers wachtten al maanden op de kans zich onder handen te laten nemen door hun favoriete tatoeërder. Fraaie creaties kwamen tot uiting op allerlei lichaamsdelen, van keel tot billen. Bekijk de fotoserie.

Het eerste wat opvalt bij het binnenstappen van Bress Sportschool in Breda is het gezoem van de elektrische inktpen. Hier wordt hard gewerkt aan unieke lichaamsversieringen. Voor velen is het een lang gekoesterde wens.

"Ik wacht al een jaar op dit moment", zegt Benjamin uit Roosendaal die met ontbloot bovenlijf ligt te wachten op de naald. "Op zijn borstkas prijkt een grote tattoo met twee vogeltjes, die vandaag ingekleurd gaat worden.

Strakke lijnen en een vaste hand
Dave Barry uit Ierland is degene die de klus gaat klaren. "Vorig jaar heeft hij het begin gemaakt, nu maakt hij het af", vertelt Benjamin. "Hij heeft zo'n vaste hand en zet hele strakke lijnen. Dat is echt prachtig." Hem staat een aantal pijnlijke uurtjes te wachten. "Het wordt afzien zometeen, maar als ik straks het resultaat zie, dan ben ik die pijn meteen vergeten."

Fotoreportage
Onze fotografe was ook bij het tattoo-evenement en schoot prachtige plaatjes. Check de fotoserie.

Veel tattoo-artiesten komen uit het buitenland. De Kroaat Sasa Aleksandar is speciaal naar de Needle Art Tattoo Convention gekomen voor Michael en Germaine uit Tilburg. Zondag werkt hij verder aan de kleurrijke sleeve van Germaine op haar arm. Het eerste deel werd gezet tijdens de vakantie van het stel in Kroatië. Ook Michael heeft een tatoeage van Alesandar op zijn arm.

Snoop Dogg, Will Smith en Eazy-E
Voor veel mensen is de tattoo een uiting van iets persoonlijks. Zo wordt het lijf van Travis uit Geleen langzaam maar zeker bedekt met urban legendes. Snoop Dogg, Will Smith en Eazy-E prijken al op zijn rechterbeen. "Op de rechterkant komen mannelijke legendes, links komen de vrouwen." Op zijn arm staan Laurel en Hardy - de Dikke en de Dunne - in inkt. "Dat is ter herinnering aan mijn vader."

Ook de tattoos van Anja uit Rijsbergen refereren aan haar eigen leven. Een afbeelding van haar hond Maikey is sinds dit weekend vereeuwigd op haar arm. "De tattoeërder die 'm heeft gezet komt uit Spanje en ik heb tijden geleden al een afspraak met hem gemaakt omdat ik wist dat hij naar Breda zou komen. Hij vroeg me foto's van m'n hond toe te sturen en iets persoonlijks te vertellen."

Kwijl en een plastic flesje
"Dat zie je terug in de tattoo: Maikey kwijlt behoorlijk en dat heeft hij erin verwerkt. Ook de plastic flesjes waar-ie graag mee speelt, zie je terug. Ik vind 'm fantastisch!"

Pijnlijke bil
Lise heeft net een tattoo op haar bil laten zetten. "Zitten gaat lastig want het doet nog altijd pijn, het voelt als een flinke schaafwond. Maar ik klaag niet, want de laatste keer dat m'n kont werd getatoeerd, moest ik meteen daarna het vliegtuig in voor een vlucht van tien uur!"

Het was de zeventiende editie van de tattoo-conventie. Naar schatting waren er tweeduizend bezoekers.

print corrigeer
Publicatie: zondag 17 mei 2015 - 20:23
Auteur: Karin Kamp