Zaak Johan van Laarhoven: geen nieuwe informatie na jaar onderzoek

BANGKOK - Het Thaise onderzoek naar Tilburger Johan van Laarhoven heeft na een jaar nog niets strafbaars of illegaals opgeleverd. Dat heeft de leider van het onderzoek vrijdag verklaard tegenover de Thaise rechter. Johan van Laarhoven zit inmiddels een jaar vast in de Thaise cel.

Van Laarhoven is de oprichter en voormalig eigenaar van coffeeshopketen The Grass Company. Met twee coffeeshops in Tilburg en twee in Den Bosch de grootste coffeeshopketen in Brabant. Justitie in Nederland verdenkt van Laarhoven van witwassen, overtreding van de Opiumwet en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Omdat Van Laarhoven in Thailand woont, schakelde Nederland de hulp in van de Thaise justitie, maar deze startte een eigen onderzoek in plaats van het Nederlandse onderzoeksteam verder te helpen.

Diverse getuigen gehoord
De afgelopen week werden voor de Thaise rechter diverse getuigen gehoord, maar ook dit leverde geen nieuwe informatie op. De Thaise onderzoeksleider erkende dat alle belastende informatie die hij heeft nog steeds uit Nederland komt.

Volgens de advocaat van Van Laarhoven, Gerard Spong, gaat de Thaise rechter nu nadenken over de vraag of hij op basis van deze informatie wel een oordeel kan vellen over Van Laarhoven. Spong noemt dit hoopvol voor zijn cliƫnt.

@emilevaessen en @jorisgerritsen volgen deze week de rechtszaak tegen Van Laarhoven en zijn vrouw die al een jaar vastzitten onder slechte omstandigheden in een Thaise cel.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 10 juli 2015 - 16:59
Auteur: Joris Gerritse en Emile Vaessen