Van wie zijn deze mysterieuze voorwerpen in Tilburg? Voorbijgangers vinden 't luguber

TILBURG - Ineens stond het er donderdagmorgen op het Radiopleintje in Tilburg: een kinderbedje, stevig vastgemaakt rondom een paal. Met in het bedje veel knuffels. En een rood-wit lint. Zonder uitleg. Tilburgers vragen zich af wat het moet voorstellen.

"Het is een beetje eng, bizar", zegt een ober. Vanaf het terras kijk je op het bedje uit. Veel mensen blijven even staan kijken, niet wetend wat ze ermee moeten. "Het lijkt wel een gedenkteken voor een overleden kind", zegt een vrouw die even de tijd neemt om het te bekijken. Een ander zegt dat het luguber overkomt.

Mysterie
Het bedje staat recht voor de deur bij een kapsalon. De kapsters krijgen veel vragen. "Het is een groot mysterie. Er zijn al heel veel mensen foto's komen maken. Elk uur vragen mensen wat het is. Wij weten het ook niet."

Maar wie zit erachter?
Bij een verkeersbord, vlakbij het bedje, hangt een bordje met de tekst 'Verhip'. Het verwijst naar het atelier van de kringloopwinkel in Tilburg. Oude spullen worden in het atelier nieuw leven ingeblazen.

Medewerker Merlin van Verhip is verbaasd dat we haar bellen. "Ik had gehoopt dat het langer zou duren voordat bekend zou worden dat wij hierachter zitten. We hebben de komende weken nog meer acties. Ik kan nog niet verklappen wat het bedje moet voorstellen, maar we vinden het jammer dat mensen het luguber vinden."

print corrigeer
Publicatie: donderdag 20 augustus 2015 - 19:05
Auteur: Rogier van Son