Van sekswagen tot koperworm: Bloemencorso Zundert maakt al jaren de tongen los

ZUNDERT - Tienduizenden bezoekers weet het Bloemencorso Zundert jaarlijks te vermaken. Zo'n grote groep nieuwsgierigen trek je niet zomaar. Er wordt veel en vaak over het evenement geschreven. Het bloemencorso wist de afgelopen jaren de tongen goed los te maken. Zo was er de diepgevroren wagen en wie herinnert zich niet de sekswagen?

Zo tegen het einde van de zomer neemt de berichtgeving over het Bloemencorso Zundert een enorme vlucht. Dat is niet zo gek: het evenement nadert met rasse schreden. In de eerste week van september leggen de corsowagens het vijf kilometer lange parcours door Zundert af.

Worm
Tenminste, dat is de bedoeling. Want woensdag kwam de organisatie met het nieuws dat een worm roet in het eten kan gooien. De knollen van de dahlia's worden door het beestje aangevreten. Zonder dahlia's, geen corso. Is het een publiciteitsstunt van de organisatie of is de angst voor de worm terecht? Wie het weet, mag het zeggen.

In de afgelopen jaren kwam het corso al vaker in het nieuws bij berichten die gemakkelijk onder de categorie 'opmerkelijk' kunnen worden geplaatst. Zo was er de corsowagen die door buurtschap 't Stuk werd ingevroren. En de befaamde 'sekswagen': een vrijend stelletje, afgebeeld met dahlia's.

In 2012 zorgde een pin-upgirl voor de nodige ophef. Het ontwerp van een vrouwenlichaam van kunststof deed veel stof opwaaien.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 26 augustus 2015 - 21:19
Auteur: Yoeri Vugts