TweeSteden Ziekenhuis: geen medische informatie verzameld met tracker

TILBURG - Het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk noemt de gevaren van de zogenoemde tracker AddThis op haar website beperkt. Het ziekenhuis heeft de tracker inmiddels verwijderd. Onderzoeksprogramma Zembla meldde dinsdag dat de website mogelijk gevoelige gegevens van bezoekers van de website doorspeelde aan advertentiebedrijven.

Volgens het ziekenhuis zijn de data die de trackers verzamelen niet herleidbaar tot personen en is de website niet gekoppeld aan ziekenhuissystemen. Er zou geen medische informatie worden verzameld.

Tracker verwijderd
"Omdat we als ziekenhuis begrijpen dat het voor onze patiƫnten toch niet prettig is als er anonieme gegevens verzameld worden van bezoek aan onze website, hebben we direct na het contact met Zembla onze webbouwer verzocht om AddThis van de site te verwijderen. Dat is niet direct gebeurd en daar zijn we niet alert genoeg op geweest", schrijft het ziekenhuis in een verklaring.

Dinsdag is de tracker alsnog verwijderd. Daarnaast neemt het ziekenhuis binnen enkele weken een compleet nieuwe website in gebruik. "Zonder zo'n tracker", aldus het ziekenhuis.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 9 december 2015 - 08:49
Auteur: Robert te Veele