Willem II huurt Guus Hupperts van AZ: 'Ik moet het maar laten zien daar'

TILBURG - Willem II heeft zich voor de rest van dit seizoen versterkt met Guus Hupperts. De 23-jarige aanvaller wordt gehuurd van AZ.

Hupperts volgde zijn jeugdopleiding bij Roda JC en debuteerde bij die club in 2010 in het betaald voetbal. In 2014 maakte hij de overstap naar AZ waar hij nog tot 2018 een contract heeft. Dit seizoen kwam hij in de competitie dertien keer in actie voor de Alkmaarders, maar meestal als invaller.

'Ik mocht zelf kiezen'
Hupperts is blij dat hij eindelijk weer uitzicht heeft op meer speeltijd. "Voor dit seizoen wou ik bij AZ gewoon de concurrentie aangaan en kijken of ik aan spelen toekwam", vertelt hij tegen L1. "Uiteindelijk was dat niet echt het geval. Uiteindelijk mocht ik zelf kiezen of ik verhuurd wilde worden."
 
Toen Willem II zich meldde, hoefde de snelle aanvaller dan ook niet lang na te denken. "Willem II heeft een goede trainer en ik kan minuten gaan maken, dat is het belangrijkste. Ze wilden mij er heel graag bij hebben. Dus ik moet het maar laten zien daar."
 
Roda JC heeft zich niet gemeld
Er gingen ook verhalen dat Roda JC geïnteresseerd zou zijn om Hupperts terug te halen naar Kerkrade, maar Roda heeft zich niet bij Hupperts gemeld. "Ik heb daar zelf niks van gehoord. Ik heb alleen wat op internet gelezen. Ik heb geen contact met Ton Caanen gehad." Of Hupperts liever terug naar Roda was gegaan, daar laat hij zich niet over uit. "Ik heb die keuze niet gehad, dus daar heb ik niet over kunnen nadenken."
 
Na dit seizoen wil Hupperts gewoon terugkeren bij AZ, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2018. Maar eerst gaat het vizier een half jaar op Willem II. Zijn doel is duidelijk: "Minuten maken en belangrijk zijn voor de ploeg."

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 19 januari 2016 - 18:25
Auteur: Jesse van Kalmthout | Twan Spierts