Helmond Sport snakt naar een nieuw onderkomen 'Soms schaam je je een beetje voor dit stadion'

HELMOND - Helmond Sport krijgt een nieuw stadion. Tenminste, als de plannen die dinsdagavond aan de Helmondse raadscommissie werden gepresenteerd, werkelijkheid worden.

Het stadion moet naast het oude stadion op sportpark De Braak in Helmond komen. Het nieuwe sportpark moet ook onderdak bieden aan scholen, verenigingen en bijvoorbeeld medische posten, zegt voorzitter Philip van Esch. "Maar de plannen zijn nog in een pril stadium."

Aantrekkelijk
Vooral de samenwerkingspartners, voornamelijk de scholen, noemt de voorzitter aantrekkelijk. Ook de locatie stemt hem positief. "Het is fijn dat het stadion midden in de wijk blijft."

Ger de Wilde, voorzitter van de Stichting Belangen Helmond Sport, dat eigenaar is van het stadion, vindt dat de club toe is aan een nieuw onderkomen. "Soms schaam je je een beetje voor hoe het oude stadion er uit ziet. Door sommige kozijnen kun je je vinger steken en een aantal zaken zijn gewoon kapot."

Kale kleedkamers
In de kleedkamer van de gasten staat Ger de Wilde naar de muren te zwaaien. "Kijk, dit is ontzettend kaal, weer een voorbeeld dat Helmond echt toe is aan een nieuw stadion."

In Helmond wordt al jaren gesproken over een nieuw stadion. Maar, zo zegt De Wilde, nu gaat het écht gebeuren. "Iedereen is enthousiast, dat scheelt. En we betrekken het hele gebied bij het plan. Ik ben zeer positief, over vier of vijf jaar sta ik te juichen in de skybox van de nieuwe Helmondse voetbaltempel!"

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 19 januari 2016 - 20:16
Auteur: Agnes van der Straaten