Treinverkeer ernstig ontregeld bij Den Bosch, treinen rijden wel weer richting Utrecht en Nijmegen

DEN BOSCH - Vanwege een kapotte bovenleiding konden er geen treinen rijden van en naar Den Bosch. Sinds kwart voor tien rijden er wel weer treinen naar Utrecht en Nijmegen. Het treinverkeer richting Tilburg is gestremd tot tien uur vanavond. En richting Eindhoven rijden er tot half vier geen treinen.

"We moeten die bovenleiding heel snel gaan repareren, maar dat kan best even duren", zei ProRail donderdagochtend. Inmiddels zijn er mannen aan bij het spoor aan het werk. "Maar het is nog niet duidelijk wanneer het probleem helemaal is opgelost."LEES OOK: Hele dag geen treinen Den Bosch-Tilburg en Den Bosch-Eindhoven

Tot ongeveer kwart voor tien reden er dus helemaal geen treinen van en naar Den Bosch. "De eerste treinen zijn inmiddels weer vertrokken in de richting van Nijmegen en Utrecht", meldt ProRail. Er rijden nog steeds geen treinen tussen Den Bosch en Tilburg en Den Bosch en Eindhoven.

'Dit is vrij pittig'
De spoorbeheerder snapte heel goed dat het tijdstip van de verstoring heel ongelukkig is. "Het gaat om de spits en dus grote aantallen mensen. Dit is vrij pittig", aldus de woordvoerder.  

Er werd vervangend busvervoer geregeld. Daar moesten sommige reizigers wel even op wachten, maar rond half tien waren alle rijen voor de bussen opgelost.


Omreizen via Rotterdam
De extra reistijd is meer dan een uur. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Breda en Eindhoven moesten omreizen via Rotterdam Centraal.

En voor wie dacht dat de auto een goed alternatief was om bijvoorbeeld toch in Utrecht aan te komen: er stond een file van tien kilometer tussen Geldermalsen en knooppunt Everdingen.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 21 januari 2016 - 06:40
Auteur: Christel van der Meer