Treinverkeer Den Bosch-Eindhoven weer op gang, vrijdagochtend pas op traject Tilburg-Den Bosch

DEN BOSCH - Op het traject Den Bosch - Tilburg rijden vrijdagochtend pas weer treinen. Door een kapotte bovenleiding is er donderdag geen treinverkeer mogelijk. Tussen Den Bosch en Eindhoven begint het treinverkeer aan het begin van de avond weer op gang te komen. Door de eerdere verstoring rijden minder treinen tussen Eindhoven en Schiphol Airport.

Volgens ProRail komt dit door een kapotte bovenleiding. "Op meerdere plekken is de bovenleiding stuk. Het duurt dus heel lang voordat we dat hersteld hebben", zegt een woordvoerder van ProRail.
Overdag reden snelbussen tussen Den Bosch en Eindhoven. Dat blijft ook 's avonds het geval op het traject Tilburg-Den Bosch. Reizigers tussen Utrecht en Breda konden het beste omreizen via Rotterdam Centraal.  Tussen Den Bosch en Boxtel reden stopbussen.

Wel treinen naar Nijmegen en Utrecht
Eerder reden er ook al geen treinen in de richting van Nijmegen en Utrecht. Maar het treinverkeer is in die twee richtingen wel hervat en rijdt weer normaal. De treinen vertrekken overigens van andere perrons dan gebruikelijk.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 21 januari 2016 - 10:35
Auteur: Christel van der Meer