300 liter aceton gelekt uit tank Diffutherm Hapert, OM eist 20.000 euro boete

HAPERT - Diffutherm uit Hapert moet 20.000 euro boete betalen, omdat het bedrijf een acetonlek in één van de tanks niet had gemeld. Dat is de eis van Openbaar Ministerie. Van die 20.000 euro is de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De groothandel in chemische grondstoffen en chemicaliën had begin juli 2014 last van een acetonlek in één van de tanks. Hierbij kwam ongeveer 300 liter aceton vrij.

Diffutherm heeft dit lek vervolgens niet gemeld aan burgemeester en wethouders gemeente Bladel, waar Hapert onder valt. Het is overigens niet duidelijk of het bedrijf opzettelijk heeft gelekt of dat het een ongeluk was.  

Het gebeurt vaker dat bedrijven een lek niet opmerken. Vorige week maakte Shell Moerdijk bekend dat er sinds november 25 ton gas is gelekt na reparatiewerkzaamheden. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet hier onderzoek naar.

Nagellakremover
Aceton is een kleurloze vloeistof en wordt vooral als oplosmiddel gebruikt. Het zit onder andere in nagellakremover. Als je het op je huid krijgt, kan het voor een lichte irritatie zorgen.

print corrigeer
Publicatie: maandag 8 februari 2016 - 16:22
Auteur: Christel van der Meer

ReactiesSpelregels

Toon reacties